Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 paket mantar (400 gram)
2 orta boy kırmızı biber
Tuz
1 paket etimek
Beşamel sos için ;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 buçuk su bardağı süt
Karabiber, tuz
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
Biraz kavrulduktan sonra tuzu ekleyelim.
Mantarların kabuğunu soyup biraz büyük olacak şekilde doğrayalım.
Kapya biberleri julyen keselim küpte doğrayabilirsiniz.
Ayrı bir tavaya mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ilave edip biraz kavurduktan sonra kapya biberleri ilave edelim.
Kavrulduktan sonra ocağı kapatıp tavukları ilave edip karıştıralım.
Beşamel sos için: tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştıralım ki topaklanmasın.
Koyu bir kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım.
Tavuklu karışımın üzerine döküp karıştıralım.
Dikdörtgen borcama 1 sıra olacak şekilde etimekleri dizelim ve üzerine tavuklu harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 paket mantar (400 gram)
2 orta boy kırmızı biber
Tuz
1 paket etimek
Beşamel sos için ;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 buçuk su bardağı süt
Karabiber, tuz
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
Biraz kavrulduktan sonra tuzu ekleyelim.
Mantarların kabuğunu soyup biraz büyük olacak şekilde doğrayalım.
Kapya biberleri julyen keselim küpte doğrayabilirsiniz.
Ayrı bir tavaya mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ilave edip biraz kavurduktan sonra kapya biberleri ilave edelim.
Kavrulduktan sonra ocağı kapatıp tavukları ilave edip karıştıralım.
Beşamel sos için: tereyağını eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştıralım ki topaklanmasın.
Koyu bir kıvam aldıktan sonra karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım.
Tavuklu karışımın üzerine döküp karıştıralım.
Dikdörtgen borcama 1 sıra olacak şekilde etimekleri dizelim ve üzerine tavuklu harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı