Fırında Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı (kemikli et de kullanabilirsiniz)
500 gram ayıklanmış taze fasülye
1 patlıcan (iri doğranmış tuzlu suda bekletilmiş)
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş doğranmış sarımsak
1 kabak (iri küp doğranmış)
3 adet domates (yemeklik doğranmış)
1 adet acı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 su bardağı sıcak su
Üzerine koymak için :
1 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güvecin dibine doğranmış soğan ve et koyulur sonra sıra ile bütün sebzeler dizilir.
En son sebzelerin üzerine doğranmış soğan ve domates koyulur acı biber dilimlenir en son tereyağ parçaları koyulur.
Salçalar ve baharatları bir kaseye koyup sıcak su ile açılır ve sebzelerin üzerine gezdirilir, sıvı yağıda ekleyip fırın kağıt ile güvecin ağzı kapatılır.
200 derece ısınmış fırının en alt kısmında kaynayana kadar pişirilir, yarım saat kadar üst kısma alıp pişirilir.
Pişme süresi fırına göre değişebilir bu yüzden 1-1, 5 saat arası sürebilir.
Kontrol edip son yarım saat üzerini açıp orta katta pişirebilirsiniz.
Lezzetli güveciniz servise hazır afiyet olsun.
Fırında Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı (kemikli et de kullanabilirsiniz)
500 gram ayıklanmış taze fasülye
1 patlıcan (iri doğranmış tuzlu suda bekletilmiş)
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
3-4 diş doğranmış sarımsak
1 kabak (iri küp doğranmış)
3 adet domates (yemeklik doğranmış)
1 adet acı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 su bardağı sıcak su
Üzerine koymak için :
1 yemek kaşığı tereyağı
Fırında Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güvecin dibine doğranmış soğan ve et koyulur sonra sıra ile bütün sebzeler dizilir.
En son sebzelerin üzerine doğranmış soğan ve domates koyulur acı biber dilimlenir en son tereyağ parçaları koyulur.
Salçalar ve baharatları bir kaseye koyup sıcak su ile açılır ve sebzelerin üzerine gezdirilir, sıvı yağıda ekleyip fırın kağıt ile güvecin ağzı kapatılır.
200 derece ısınmış fırının en alt kısmında kaynayana kadar pişirilir, yarım saat kadar üst kısma alıp pişirilir.
Pişme süresi fırına göre değişebilir bu yüzden 1-1, 5 saat arası sürebilir.
Kontrol edip son yarım saat üzerini açıp orta katta pişirebilirsiniz.
Lezzetli güveciniz servise hazır afiyet olsun.
Fırında Etli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı