Fırında Etli Güveç

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk güveç kabı
3 adet patlıcan
2 adet kırmızıbiber (kapya)
400 gram dana eti yada kuzu eti
Tat vermesi için kemik
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta uzunluk patates
4 adet çarliston biber
1 tane kabak
5- 6 tane yaş fasulye (olmasa da olur lakin güvece çok yakışıyor)
Sosu için ;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için ;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 ceri adet domates (yada olağan küp kesilmiş domates)

Fırında Etli Güveç Tanımı Yapılışı

Alacalı doğradığımız patlıcanları 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
Suyu süzdürülen patlıcanlar uygun bir karıştırma kabına alınır.
Üzerine irice doğranmış sebzeler (kırmızı biber, çarliston biber, soğan, patates), bir kaç diş sarımsak eklenir.
Güveç kabının en altına soğanlar ince ince kesilip eklenir kemikler ve etler yıkanıp dizilir. Üzerine sebzeler eklenir.
Sosu için farklı bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağ alınır.
Bir buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
Domates salçası ve biber salçası tuz ve baharatlar eklenerek yeterlice karıştırılır.
Hazırlanan sos güvece döküyoruz.
Üzerine tereyağı ve domates dilimleri dizilir.
Üzerine güveç kapağını yoksa şayet ıslatılmış yağlı kağıt üzerine folyo ile kapatılır.
Evvelce ısıtılmış 200 derece ° fırında kapağı kapalı halde denetim edilerek 2, 5 – 3 saat pişiriyoruz.
Şayet etleri dağılıyor ve zerzevatları pişmişse yemeğimiz servise hazırıdır afiyet olsun
 
Üst Alt