Resimli Fırında Etli Pirincli Tart Tarifi
Fırında Etli Pirincli Tart Tarifi
Fırında Etli Pirincli Tart nasıl yapılır
Fırında Etli Pirincli Tart yapılışı
Fırında Etli Pirincli Tart Tarifi Resimli
imagesfirindaetlipirinclitarttarifiresimli5ad4532499bc3
Malzemeler
Amerikan pirinci 12 kg
Soya yağı 50 ml
Et suyu 1 lt
Kuşbaşı et 500 gr
Soğan 250 gr
Domates 350 gr
Yumurta 4 adet
Sut 400 ml
Un 12 kg
Margarin 4 corba kaşığı
Limon suyu 2
Tuz
Tarifin Yapılısı
Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve kup şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin Hamuru hazırlamak icin bir kabın icinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun Hamuru iki parcaya ayırıp bir merdane yardımıyla acın Hamurun bir parcasını fırın kabına yerleştirin Hazırladığınız pilava ic malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun uzerine doşeyin Hamurun kalan parcasını da uzerine duzgun bir şekilde yerleştirin Bir kapta sut ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun uzerine surun 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın ONERİ : Bu menude kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler icin tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz
Fırında Etli Pirincli Tart Tarifi
Fırında Etli Pirincli Tart nasıl yapılır
Fırında Etli Pirincli Tart yapılışı
Fırında Etli Pirincli Tart Tarifi Resimli
imagesfirindaetlipirinclitarttarifiresimli5ad4532499bc3
Malzemeler
Amerikan pirinci 12 kg
Soya yağı 50 ml
Et suyu 1 lt
Kuşbaşı et 500 gr
Soğan 250 gr
Domates 350 gr
Yumurta 4 adet
Sut 400 ml
Un 12 kg
Margarin 4 corba kaşığı
Limon suyu 2
Tuz
Tarifin Yapılısı
Bir tavada yemeklik doğranmış soğan, tuz, et ve kup şeklinde doğranmış domatesi soya yağıyla kavurun Diğer tarafta yıkanmış pirinci az miktar yağda kavurup et suyuyla birlikte 10 dakika pişirerek pilav kıvamına getirin Hamuru hazırlamak icin bir kabın icinde yumurta, un, limon suyu, tuz ve 4 yemek kaşığı margarin ekleyip iyice yoğurun Hamuru iki parcaya ayırıp bir merdane yardımıyla acın Hamurun bir parcasını fırın kabına yerleştirin Hazırladığınız pilava ic malzemesini ekleyip karıştırın ve hamurun uzerine doşeyin Hamurun kalan parcasını da uzerine duzgun bir şekilde yerleştirin Bir kapta sut ve 1 tatlı kaşığı soya yağını karıştırıp hamurun uzerine surun 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın ONERİ : Bu menude kullandığınız kuşbaşı et yerine beyaz et tercih edenler icin tavuk veya hindi eti de kullanabilirsiniz