Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 kase taze bezelye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kekik
Tuz
Sıvı yağ
Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle etimizi bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
Zerzevatları küçük küçük doğrayalım.
Salçaları, baharatları 1 su bardağı su ile karıştıralım.
Sonra zerzevatları, eti ve salçalı suyu ı bir kapta harmanlayıp borcama koyalım.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, ıslatılmış yağlı kağıt serelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Birinci yarım saatten sonra yağlı kağıdı kaldırıp patatesler pişene kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Ben bazen pilav yerine patates püresi ile servis ediyorum.
500 gram dana kuşbaşı
3 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 kase taze bezelye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kekik
Tuz
Sıvı yağ
Fırında Etli Zerzevat Yemeği Tanımı Yapılışı
Öncelikle etimizi bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.
Zerzevatları küçük küçük doğrayalım.
Salçaları, baharatları 1 su bardağı su ile karıştıralım.
Sonra zerzevatları, eti ve salçalı suyu ı bir kapta harmanlayıp borcama koyalım.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip, ıslatılmış yağlı kağıt serelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Birinci yarım saatten sonra yağlı kağıdı kaldırıp patatesler pişene kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp pilav ve salata ile servis edebilirsiniz. Ben bazen pilav yerine patates püresi ile servis ediyorum.