️Fırında Etli Sebzeli Mini Güveç

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
️Fırında Etli Sebzeli Küçük Güveç Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo az yağlı et
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 tane orta uzunluk patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kırmızı pulbiber/karabiber/tuz
Küçük kasede kaşar peynir rendesi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak

️Fırında Etli Sebzeli Küçük Güveç Tanımı Yapılışı

Etleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp, tencereye koyalım.
Soğanımızı ve biberlerimizi doğrayıp et suyunu çekince hepsini birlikte çok hafif kavuralım.
İçine küp küp doğradığımız patatesleri/patlıcanları salçayı ek edelim.
2 su bardağı su koyup çok az da olsa kavuralım. Ve altını kapatalım.
Daha sonrada hafif kalın kalın, küp küp doğradığımız kabakları çok az yağda kavurup öbür yaptığımız etli patatesli karışıma ek edelim.
Sarımsağını da ekleyip küçük güveçlere koyalım.
Bir tepsinin içine azıcık su koyup yavaşça güveçleri içine koyup fırına atalım.
10 dk sonra üzerine kaşar rendesi koyup, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim.
Veeee yanında pirinç pilavı yada yanına soslu bulgur pilavı eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt