Fırında Etli Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Fırında Etli Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 kg kuşbaşı dana et
1 tane soğan
10 tane sivri biber (evde kalmamış çarliston kullandım)
3 adet kırmızı biber
2 büyük domates
6 diş sarımsak
Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon,kekik
50 ml zeytinyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
Yarim su bardağı su
Üzeri için;
6 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Etli Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı,kırmızı biberi ,yeşil biberi domatesleri küp küp doğrayalım.
Borcama hepsini alalım ve kuşbaşını da içine koyalım.
Ardından zeytinyağı, baharatlarını ve doğramadan sarımsakları koyalım güzelce harmanlayalım yani karıştıralım.
Sosu için kase içinde salça suyu özeyelim ve harcımızın her yerine gelecek halde dökelim.
Islattığımız yağlı kağıdı fotoğrafta gördüğümüz üzere üstüne örtelim, akabinde folyo ile üstünü örtelim açık yer kalmasın etimiz hoş pişmesi için.
200 dc fırında birinci etapta 1 saat pişirelim.
Piştikten sonra folyo yu ve yağlı kağıdı üstünden alalım tereyağımızı koyalım birde o denli 20 dk daha fırında pişirelim.
Yapanlara afiyet şifa olsun.Not. Dana ettiniz yağlı ise son etapta tereyağı koymanıza gerek yok. .

Fırında Etli Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt