Son konular

Fırında Ev Yoğurdu Yapımı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Konut Yoğurdu İmali Tanımı İçin Gereçler
3 litre çiğ inek sütü
3 kaşık yoğurt

Fırında Konut Yoğurdu Üretimi Tanımı Yapılışı

Tencerenin için sütü koymadan evvel suyla çalkalayalım ve dökelim.
Sütü ek edip orta ateşte kaynayana kadar kepçe ile havalandırarak pişirelim.
Kaynayınca altını kısıp 5-10 dakika daha ocakta tutalım. Soğuması için ocaktan alalım.
Bu sırada fırını 60 dereceye ayarlayıp kullanacağımız cam kavanozları içine alıp 10 dakika ısıtalım.
Tencerede mayalayacaksak şayet yalnızca fırını 60 dereceye getirip 10 dakika çalıştıralım.
Serçe parmağımızı süte değdirerek 7 ye kadar sayalım. Parmağımız 7 ye geldiğimizde ısıyı hissediyorsa süt mayalanmaya hazır olmuş demektir.
Mayalık yoğurdun üzerine 1 kepçe sütten dökerek homojen karışım elde edelim.
Tahta kaşık kullanarak karışımı tencerenin orta kısmından dökerek 3-4 sefer karıştıralım.
Kavanozları fırından çıkartalım ve tenceredeki sütü kavanozlara bölüştürelim.
Kavanozların ağız kısmı açık halde fırına sallamadan yerleştirelim.
Ya da tencereyi ağzı açık halde fırına koyarak fırının kapağını kapatalım.
Ben 6,5-7 saat beklettim. Yoğurtlarımızı buzdolabına yeniden ağzı açık biçimde kaldıralım ve bir gece(8 saat) bekletelim. Sonraki güne taş üzere mesken yoğurdumuz hazır. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Mesken İmali Yoğurt (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 3 kg. süt 3 yemek kaşığı yoğurt Mesken Üretimi Yoğurt (Videolu) Tanımı Yapılışı Ben üç kilo süt den yoğurt yapacağım. Sütü geniş mayalayacağımız tencerede kaynatalım. Uygunca kaynatalım ki yoğurdumuz sulu olmasın. Bunun için kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı İçin Gereçler 5 kg süt 3 yemek kaşığı yoğurt Fırında Taş Üzere Yoğurt Üretimi Tanımı Yapılışı Sütümüzü tencereye alalım. Aralıklı karıştırarak kaynatalım. 30 dk kaynasın. Kaynayan sütü kenara alıp soğumasını bekleyelim. Serçe parmağımızı süte sokunca 7 ye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler 5 kg süt ( sokak sütü ) 1 kase önceki yoğurdunuzdan maya 1 tatlı kaşığı şeker (Eşki mayayı tatlandırmak için) Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yaklaşık 15 senedir yoğurdumu evde kendim mayalarım. Deneme yanılma taktiklerini uygulaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler 4 kg açık süt 2 dolu yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı şeker Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler 5 kg çiğ süt 2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında) Yarım çay kaşığı tereyağ Yarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz) Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt