Fırında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 bardak ince bulgur
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su
2 haşlanmış ezilmiş patates
2 tepeleme kaşık un
1 tepeleme kaşık biber salçası
1 tepeleme kaşık domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 çay bardağı sıvı yağ
400 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ
Altı ve üstü için:
4 kaşık tereyağı
1 çay bardağı yağ
Fırında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi için bir tavaya sıvı yağı alalım.
Küçük küpler halinde doğranmış soğanları kavuralım.
Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
İyice kavrulunca tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Ocağı kapatalım.
Kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamuru için, bulguru bir cam kaba alalım.
Üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim. 15 dk şişmeye bırakalım.
Diğer gereçleri de ekleyerek yeterlice yoğuralım.
Altına ve üstüne süreceğimiz tereyağını ve sıvı yağ̆ı bir tavaya alıp tereyağı eriyinceye kadar ısıtalım. Kaynamasına gerek yok.
Dikdörtgen borcamın altını güzelce yağlayalım.
Hamuru ikiye ayırın.
Elinize eldiven takarsanız hamuru yayması daha kolay oluyor.
Hamurdan küçük parçalar kopararak alt tabana uygunca yayın. Yayarken kolay olması için elinizi hafif yağlayabilirsiniz.
Alt tabanı yaydıktan sonra hazırladığınız iç harcı her tarafına eşit şekilde yayın.
Üst taban için de hamurdan küçük parçalar alıp yerleştirin ve yayın.
Üzerini de tereyağlı karışımla yağlayın.
İstediğiniz boyutta dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dk pişirin.
Fırında İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
2 bardak ince bulgur
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su
2 haşlanmış ezilmiş patates
2 tepeleme kaşık un
1 tepeleme kaşık biber salçası
1 tepeleme kaşık domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 çay bardağı sıvı yağ
400 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ
Altı ve üstü için:
4 kaşık tereyağı
1 çay bardağı yağ
Fırında İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçi için bir tavaya sıvı yağı alalım.
Küçük küpler halinde doğranmış soğanları kavuralım.
Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
İyice kavrulunca tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Ocağı kapatalım.
Kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamuru için, bulguru bir cam kaba alalım.
Üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim. 15 dk şişmeye bırakalım.
Diğer gereçleri de ekleyerek yeterlice yoğuralım.
Altına ve üstüne süreceğimiz tereyağını ve sıvı yağ̆ı bir tavaya alıp tereyağı eriyinceye kadar ısıtalım. Kaynamasına gerek yok.
Dikdörtgen borcamın altını güzelce yağlayalım.
Hamuru ikiye ayırın.
Elinize eldiven takarsanız hamuru yayması daha kolay oluyor.
Hamurdan küçük parçalar kopararak alt tabana uygunca yayın. Yayarken kolay olması için elinizi hafif yağlayabilirsiniz.
Alt tabanı yaydıktan sonra hazırladığınız iç harcı her tarafına eşit şekilde yayın.
Üst taban için de hamurdan küçük parçalar alıp yerleştirin ve yayın.
Üzerini de tereyağlı karışımla yağlayın.
İstediğiniz boyutta dilimleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dk pişirin.
Fırında İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı