Fırında Ispanaklı Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler
7 adet somon eti (Kişi sayısına nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz )
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet çeri domates
5-6 adet kültür mantarı
1 demet ıspanak
1 paket krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz kara biber
Pul biber
Fırında Ispanaklı Soslu Somon Balığı Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
Zeytinyağ tereyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ortadan ortadan ikiye bölüp mantarları doğrayıp kavurmuş olduğumuz soğana ekleyip 2-3 dk daha kavuruyoruz.
Daha sonra krema ekleyip karıştırıyoruz.
2-3 dk daha pişirdikten sonra ıspanakları ekliyoruz tuz ve baharatlarını ek edip 2-3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Somon etlerini bir tepsiye diziyoruz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp 200 derece öncen ısıtılmış fırında 35-40 dk pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.
7 adet somon eti (Kişi sayısına nazaran ölçüsü ayarlayabilirsiniz )
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet çeri domates
5-6 adet kültür mantarı
1 demet ıspanak
1 paket krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz kara biber
Pul biber
Fırında Ispanaklı Soslu Somon Balığı Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
Zeytinyağ tereyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ortadan ortadan ikiye bölüp mantarları doğrayıp kavurmuş olduğumuz soğana ekleyip 2-3 dk daha kavuruyoruz.
Daha sonra krema ekleyip karıştırıyoruz.
2-3 dk daha pişirdikten sonra ıspanakları ekliyoruz tuz ve baharatlarını ek edip 2-3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
Somon etlerini bir tepsiye diziyoruz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküp 200 derece öncen ısıtılmış fırında 35-40 dk pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.