Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tanımı İçin Malzemeler
500 gram pirzola
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı knor baharatı (Yoksa koymasanızda olur) knor tuzlu olur tuzunu denetimli koyunuz.
1 çay kaşığı tuz (Siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
İsteğe nazaran kekik
Kremalı mantar sos için;
500 gram mantar
2 tane sıvı yemeklik krema
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
Mısır nişastası göz kararı
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı vegeta baharatı
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
Tuz
Patates püresi için;
4 tane patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir kaba sıvıyağını ve baharatları koyup karıştırınız. Sonra pirzolaların her tarafını bu sosa bulayınız.
Fırınınızda ızgara ayarı varsa ızgara ayarında yoksa olağan fırında 185 derecede güzelce kızarıncaya kadar pişiriniz.
Diğer yandan sosun yapılışı için mantarları güzelce yıkayınız ve ince ince doğrayınız sonra geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz mantarları suyunu büsbütün çekinceye kadar pişiriniz.
Sonra baharatlarını ve kremasını köyünüz en son nişastayı biraz sütle açıp ekleyip. Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
Patates püresi için; patatesleri haşlayınız sonra kabuklarını soyunuz ve patatesleri pürüzsüz bir formda eziniz tereyağı ,süt ve tuz ekleyiniz güzelce karıştınız. Afiyet olsun.
Not: Pirzolalarınızı baharatlı karışımına 5-6 saat evvel bulayıp, bekletirseniz pirzolalarınız daha yumuşak olur. Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram pirzola
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı knor baharatı (Yoksa koymasanızda olur) knor tuzlu olur tuzunu denetimli koyunuz.
1 çay kaşığı tuz (Siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
İsteğe nazaran kekik
Kremalı mantar sos için;
500 gram mantar
2 tane sıvı yemeklik krema
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı
Mısır nişastası göz kararı
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı vegeta baharatı
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
Tuz
Patates püresi için;
4 tane patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz
Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir kaba sıvıyağını ve baharatları koyup karıştırınız. Sonra pirzolaların her tarafını bu sosa bulayınız.
Fırınınızda ızgara ayarı varsa ızgara ayarında yoksa olağan fırında 185 derecede güzelce kızarıncaya kadar pişiriniz.
Diğer yandan sosun yapılışı için mantarları güzelce yıkayınız ve ince ince doğrayınız sonra geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz mantarları suyunu büsbütün çekinceye kadar pişiriniz.
Sonra baharatlarını ve kremasını köyünüz en son nişastayı biraz sütle açıp ekleyip. Göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
Patates püresi için; patatesleri haşlayınız sonra kabuklarını soyunuz ve patatesleri pürüzsüz bir formda eziniz tereyağı ,süt ve tuz ekleyiniz güzelce karıştınız. Afiyet olsun.
Not: Pirzolalarınızı baharatlı karışımına 5-6 saat evvel bulayıp, bekletirseniz pirzolalarınız daha yumuşak olur. Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Fırında Izgara Tadında Pirzola Ve Kremalı Mantar Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı