Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı İçin Gereçler
2 adet kabak
2 adet domates
3 adet soğan(küçük uzunluk vardı onu kullandım)
1 adet patates
Maydanoz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı nane
Tuz ( kâfi miktarda)
Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bütün zerzevatları yıkayıp soyuyoruz.
Genişçe bir kapın içine kabakları halka halka doğrayalım.
Sonra patates leri doğrayalım.
Soğanı, domatesi, maydanozu doğrayalım.
Baharatları ve tuzu ek edelim.
Akabinde zeytinyağı koyup bir hoş harmanlayarak karıştıralım.
Sonra tepsimize dökelim elimizle düzeltelim.
En üstüne unumuzu serpiştirelim.
200 derece fırında güzelce denetim ederek pişirelim.
Afiyet şifa olsun inşaallah deneyecek olan kardeşlerimize
NOT; sebzelerin ölçülerini azaltım çoğalta bilirsiniz.patatesi ben çoçuklar seviyor diye çoğaltıyorum.
2 adet kabak
2 adet domates
3 adet soğan(küçük uzunluk vardı onu kullandım)
1 adet patates
Maydanoz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı nane
Tuz ( kâfi miktarda)
Fırında Kabak (Kabağın En Lezzetli Hali) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bütün zerzevatları yıkayıp soyuyoruz.
Genişçe bir kapın içine kabakları halka halka doğrayalım.
Sonra patates leri doğrayalım.
Soğanı, domatesi, maydanozu doğrayalım.
Baharatları ve tuzu ek edelim.
Akabinde zeytinyağı koyup bir hoş harmanlayarak karıştıralım.
Sonra tepsimize dökelim elimizle düzeltelim.
En üstüne unumuzu serpiştirelim.
200 derece fırında güzelce denetim ederek pişirelim.
Afiyet şifa olsun inşaallah deneyecek olan kardeşlerimize
NOT; sebzelerin ölçülerini azaltım çoğalta bilirsiniz.patatesi ben çoçuklar seviyor diye çoğaltıyorum.