Fırında Kabak Mücveri Tanımı İçin Gereçler
3 adet kabak
2 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Fırında Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları ve patatesleri rendeleyip suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı da rendeliyoruz ve kabakların olduğu kaba aktarıyoruz.
Maydonoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp kaba aktarıyoruz.
Başka bütün gereçleri de tıpkı kaba ekleyip karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama karışımı yayıp evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (170 derece).
Afiyet olsun.
Fırında Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet kabak
2 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Fırında Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları ve patatesleri rendeleyip suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı da rendeliyoruz ve kabakların olduğu kaba aktarıyoruz.
Maydonoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp kaba aktarıyoruz.
Başka bütün gereçleri de tıpkı kaba ekleyip karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama karışımı yayıp evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (170 derece).
Afiyet olsun.
Fırında Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı