Fırında Kabak Mücveri

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
2 adet kabak
3 adet küçük uzunluk havuç
Taze soğan
Maydanoz
2 tane yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
3 yemek kaşığı dolusu un
Arası için
Kaşar peyn;iri

Fırında Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabak ve havucu soyup rendeleyelim. Kabağın suyunu sıkalım.
Yumurta, taze soğan, baharatlar, tuz ve unu ekleyip karıştıralım.
Küçük bir fırın kabına yağlı kağıt koyup, zeytinyağıyla hafif yağlayalım.
Harcın yarısını yaydırıp ortasına kaşar peyniri koyalım.
Üzerine tekrar kalan harç ile kapatalım. Hafif zeytinyağı sürelim.
170 derecelik ısıtılmış fırına verelim.
Altı üstü güzelce kızarınca alalım. Afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gereken : İnce katman halinde yayılması gerekiyor yoksa hamur kalır pişmez.

Fırında Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt