Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg dilimlenmiş bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal rendesi
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kişi sayınıza göre malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz. Şekeri de aynı şekilde yapabilirsiniz. Biz çok tatlı tercih etmediğimiz için bu kadar yeterli oluyor.
Dilimlenmiş kabaklarımızı, şekeri, tarçını, portakal rendesini fırın poşetine alıyoruz.
Poşeti döndürerek içindekileri iyice harmanlıyoruz.
Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açıyoruz. Ben yarı yarıya böldüm 2 ayrı poşet kullandım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiyoruz. (kontrollü pişirelim. ).
Piştikten sonra ilk ılıklığı çıkınca tahin ve ceviz ile servis edelim.
Afiyet olsun
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg dilimlenmiş bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal rendesi
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kişi sayınıza göre malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz. Şekeri de aynı şekilde yapabilirsiniz. Biz çok tatlı tercih etmediğimiz için bu kadar yeterli oluyor.
Dilimlenmiş kabaklarımızı, şekeri, tarçını, portakal rendesini fırın poşetine alıyoruz.
Poşeti döndürerek içindekileri iyice harmanlıyoruz.
Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açıyoruz. Ben yarı yarıya böldüm 2 ayrı poşet kullandım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiyoruz. (kontrollü pişirelim. ).
Piştikten sonra ilk ılıklığı çıkınca tahin ve ceviz ile servis edelim.
Afiyet olsun
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı