Fırında Kahvaltılık Muhteşem Bir Sos Tarifi İçin Malzemeler
6 kilo kırmızı kapya biber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu ( turşuluk tuz)
4 adet yeni kapak
Fırında Kahvaltılık Muhteşem Bir Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerimizi közleyelim.
Suyunu süzmesi için kevgire alalım ve 2-3 saat iyice sularını süzmelerini bekleyelim. ( zamanınız varsa üzerlerini örtün ve buzdolabına kaldırın 1 gece beklesin epeyce suyu süzülecektir. ).
Suları süzüldükten sonra blendırdan çekelim.
Blendırdan çektikten sonra güzelce kevgirden geçirelim. ( ne kadar dikkat etsek de çekirdeği, kabuğu olabiliyor iyice pürüzsüz olması için ).
Artık fırınlama aşamasına geliyoruz.
Büyük boy borcama ya da orta boy tepsimize dökelim üzerine zeytinyağı ve kaya tuzunu ilave edip karıştıralım.
200 derece fırına verelim.
15 dakika da bir çıkaralım kabuk tutacaktır, karıştıralım.
Suyunu çekip iyice koyulaşıncaya dek pişirelim. Benim davul fırınım tam 45 dakika da oldu siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz
Fırından çıkarınca kaynattığımız kavanoz lara sıcak sıcak dolduralım ağız kısmını iyice kurulayalım ki nemli kalıp küflenmesin kaynatmış olduğumuz yeni kapaklarla güzelce vakumlayıp bir bezin üzerine ters çevirelim.
1 gün öyle bekledikten sonra ağızlarını kontrol edin eğer vakumlanmayan kapak varsa küçük bir tavada sosu ısıtıp kapak ve kavanozu tekrar kaynatın ve aynı işlemi uygulayın her zaman dediğim gibi önemli olan vakumlanması vakumlandıysa korkmayın 2 yıl bile kalır kilerinize kaldırabilirsiniz. İstediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz
Kahvaltılık dediğime bakmayın makarnalarınızda ya da istediğiniz herhangi bir yemekte de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
Servis önerisi
Açtığınızda içerisine ceviz, sarmısak maydanoz, baharat ilave ederek daha da lezzetletlendirmek size kalmış
Fırında Kahvaltılık Muhteşem Bir Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 kilo kırmızı kapya biber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu ( turşuluk tuz)
4 adet yeni kapak
Fırında Kahvaltılık Muhteşem Bir Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerimizi közleyelim.
Suyunu süzmesi için kevgire alalım ve 2-3 saat iyice sularını süzmelerini bekleyelim. ( zamanınız varsa üzerlerini örtün ve buzdolabına kaldırın 1 gece beklesin epeyce suyu süzülecektir. ).
Suları süzüldükten sonra blendırdan çekelim.
Blendırdan çektikten sonra güzelce kevgirden geçirelim. ( ne kadar dikkat etsek de çekirdeği, kabuğu olabiliyor iyice pürüzsüz olması için ).
Artık fırınlama aşamasına geliyoruz.
Büyük boy borcama ya da orta boy tepsimize dökelim üzerine zeytinyağı ve kaya tuzunu ilave edip karıştıralım.
200 derece fırına verelim.
15 dakika da bir çıkaralım kabuk tutacaktır, karıştıralım.
Suyunu çekip iyice koyulaşıncaya dek pişirelim. Benim davul fırınım tam 45 dakika da oldu siz fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz
Fırından çıkarınca kaynattığımız kavanoz lara sıcak sıcak dolduralım ağız kısmını iyice kurulayalım ki nemli kalıp küflenmesin kaynatmış olduğumuz yeni kapaklarla güzelce vakumlayıp bir bezin üzerine ters çevirelim.
1 gün öyle bekledikten sonra ağızlarını kontrol edin eğer vakumlanmayan kapak varsa küçük bir tavada sosu ısıtıp kapak ve kavanozu tekrar kaynatın ve aynı işlemi uygulayın her zaman dediğim gibi önemli olan vakumlanması vakumlandıysa korkmayın 2 yıl bile kalır kilerinize kaldırabilirsiniz. İstediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz
Kahvaltılık dediğime bakmayın makarnalarınızda ya da istediğiniz herhangi bir yemekte de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz
Servis önerisi
Açtığınızda içerisine ceviz, sarmısak maydanoz, baharat ilave ederek daha da lezzetletlendirmek size kalmış
Fırında Kahvaltılık Muhteşem Bir Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı