Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 orta uzunluk brokoli
3 orta uzunluk havuç
3 orta uzunluk patates
Sosu için;
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp yıkayalım.
Havuç ve patatesi soyup istediğimiz halde doğrayalım.
Tüm zerzevatları tepsiye döküp harmanlayalım.
Sosu için zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı baharatlar ile karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim.
Güzelce karıştırıp yemeğimizi tepsiye yaylım.
200 derece fırında 30 dk pişirelim.
Pişen zerzevatları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Afiyet şifa olsun
Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk karnabahar
1 orta uzunluk brokoli
3 orta uzunluk havuç
3 orta uzunluk patates
Sosu için;
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp yıkayalım.
Havuç ve patatesi soyup istediğimiz halde doğrayalım.
Tüm zerzevatları tepsiye döküp harmanlayalım.
Sosu için zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı baharatlar ile karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim.
Güzelce karıştırıp yemeğimizi tepsiye yaylım.
200 derece fırında 30 dk pişirelim.
Pişen zerzevatları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Afiyet şifa olsun
Fırında Karışık Zerzevat Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı