Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 büyük boy karnabahar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Karabiber
Kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Kaşar peyniri (Beyaz peynir de olabilir)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı galeta unu
1 orta boy havuç (İçine de rendeleyebilirsiniz)
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: malzeme miktarlarını karnabaharın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
Karnabahar parçalanır. Tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ve 2 yemek kaşığı sirke konularak yumuşayana kadar (Çatal batacak kadar) haşlanır (1 gece önceden haşlanıp suyu süzülerek buz dolabında bekletilirse daha iyi oluyor)
Yumurta, tuz, şeker ve baharatlarla çırpılır.
İçine galeta unu, karnabahar ve havuç dışında diğer tüm malzemeler eklenir. Kek hamurundan biraz katı bir harç elde edilir.
Harcın içerisine karnabahar ilave edilip karıştırılır, fırınlayacağımız tepsiye dökülür.
Üzerine rendelenmiş havuç ve galeta unu serpilerek fırınlanır.
180 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü şekilde pişirilir.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun .
Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük boy karnabahar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Karabiber
Kırmızıbiber
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Kaşar peyniri (Beyaz peynir de olabilir)
Üzeri için;
2 yemek kaşığı galeta unu
1 orta boy havuç (İçine de rendeleyebilirsiniz)
Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: malzeme miktarlarını karnabaharın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
Karnabahar parçalanır. Tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ve 2 yemek kaşığı sirke konularak yumuşayana kadar (Çatal batacak kadar) haşlanır (1 gece önceden haşlanıp suyu süzülerek buz dolabında bekletilirse daha iyi oluyor)
Yumurta, tuz, şeker ve baharatlarla çırpılır.
İçine galeta unu, karnabahar ve havuç dışında diğer tüm malzemeler eklenir. Kek hamurundan biraz katı bir harç elde edilir.
Harcın içerisine karnabahar ilave edilip karıştırılır, fırınlayacağımız tepsiye dökülür.
Üzerine rendelenmiş havuç ve galeta unu serpilerek fırınlanır.
180 derece fırında altı üstü kızarana kadar kontrollü şekilde pişirilir.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun .
Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı