Son konular

Fırında Karnıbahar Graten

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Karnıbahar Graten Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 büyük uzunluk domates
2 orta uzunluk kuru soğan
3 adet küçük çarlirston biber
Tuz
Karabiber
Beşamel Sosu İçin
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurta tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 çorba tabağı kadar
Rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karnabahar küçük küçük kesiyoruz derin bir tencerede üzeri geçecek kadar su koyup ocakta yaklaşık 5 dakika kadar çok fazla yumuşamadan olağan haşlıyoruz.
Beşamel sosu için farklı bir kapta iki su bardağı süt iki yumurta un bir tatlı kaşığı tuz ekleyip spatulayla düzgünce karıştırıyoruz bir kenara alıyoruz.
Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile büyük ince dilimler halinde kestiğimiz soğanları biberleri ve domatesleri az biraz yumuşayana dek kavuruyoruz.
Üzerine bir tatlı kaşığı tuz döküyoruz haşladığımız karnabaharı sıvı yağ yahut margarinle yayınladığımız büyük uzunluk borcama her yerine gelecek formda döküyoruz.
Üzerine kavurduğumuz soğanlı biberli domatesleri döküyoruz beşamel sosunu her tarafına gezdiriyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri döküyoruz tekrar fırında nar üzere kızarana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet küçük uzunluk karnabahar 250 gram kıyma 1 büyük uzunluk soğan 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça Pulbiber, karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 3 su bardağı süt Tuz Üzeri için Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler Haşlamak için; Küçük boy karnabahar Tuz Çok az süt (Kokmaması için) Kıymalı harç için; 400 gram kadar kıyma Maydanoz 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un 2 şu bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller Kıymalı harç için: 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 150 gram az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı su Tuz, karabiber 1 orta uzunluk karnabahar Yarım limon Beşamel sosu için: 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Zerzevat Graten Tanımı (En Uygun Kıymetlendirme Yemeği) İçin Materyaller 1 adet küçük uzunluk brokoli 1 adet küçük uzunluk karnabahar 1 adet küçük uzunluk patates 1 adet küçük uzunluk havuç Beşamel Sos İçin; 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ 2 yemek kaşığı tepeleme un 2..5 su bardağı süt Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yemelere Doyulmayan Mantar Graten Tanımı İçin Materyaller 15 tane küçük mantar 2 tane yeşil biber 1 tane domates 1 tane soğan 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel Sos İçin 1.5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt