Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
2 tane köy biberi
1 tane kapya biber
4 tane kıl biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir avuç maydanoz
1 baş kuru soğan
1 diş sarımsak
300 gram yağsız dana kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Not : patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup ortalarında derin bir çizik atıp kızgın yağda kızartıyoruz ve borcama alıyoruz.
Diğer tarafta 1 çay bardağı sıvı yağ ile kıymayı güzelce kavuruyoruz.
Çekirdeklerini çıkardığımız biberleri kıl biberler hariç jülyen doğruyoruz .
Soğanı iri kıyım rondodan geçiriyoruz.
Kavrulmakta olan kıymaya ekleyip karıştırıyoruz.
Kabukları soyulmuş domatesleri 1 tanesi hariç küp küp doğrayıp kıymalı harca karıştırıp tuzunu baharatlarınıda ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte domatesler özleşene kadar pişiriyoruz .
En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz .
1 diş sarımsağı 5-6 dilim kesip patlıcanların kenarlarına gömüyoruz.
Hazırladığımız kıymalı harçla kaşık kaşık patlıcanların içini dolduruyoruz.
En son ayırdığımız domates ve kıl biberle üzerlerine dilimleyip süslüyoruz.
En son 1 yemek kaşığı salçayı çok az sıvı yağ ile kavurup 1,5 su bardağı kaynar su ilave edip 5 dk kaynatıp karnıyarığın üzerine gezdiriyoruz .
Önceden ısıtılmış alt üst fırında 200 derecede 30-35 dk pişiriyoruz afiyetler olsun.
Fırında Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet patlıcan
2 tane köy biberi
1 tane kapya biber
4 tane kıl biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir avuç maydanoz
1 baş kuru soğan
1 diş sarımsak
300 gram yağsız dana kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Not : patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup ortalarında derin bir çizik atıp kızgın yağda kızartıyoruz ve borcama alıyoruz.
Diğer tarafta 1 çay bardağı sıvı yağ ile kıymayı güzelce kavuruyoruz.
Çekirdeklerini çıkardığımız biberleri kıl biberler hariç jülyen doğruyoruz .
Soğanı iri kıyım rondodan geçiriyoruz.
Kavrulmakta olan kıymaya ekleyip karıştırıyoruz.
Kabukları soyulmuş domatesleri 1 tanesi hariç küp küp doğrayıp kıymalı harca karıştırıp tuzunu baharatlarınıda ekleyip ağzını kapatıp kısık ateşte domatesler özleşene kadar pişiriyoruz .
En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz .
1 diş sarımsağı 5-6 dilim kesip patlıcanların kenarlarına gömüyoruz.
Hazırladığımız kıymalı harçla kaşık kaşık patlıcanların içini dolduruyoruz.
En son ayırdığımız domates ve kıl biberle üzerlerine dilimleyip süslüyoruz.
En son 1 yemek kaşığı salçayı çok az sıvı yağ ile kavurup 1,5 su bardağı kaynar su ilave edip 5 dk kaynatıp karnıyarığın üzerine gezdiriyoruz .
Önceden ısıtılmış alt üst fırında 200 derecede 30-35 dk pişiriyoruz afiyetler olsun.
Fırında Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı