Fırında Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
6 adet orta uzunluk patlıcan
3 çeri domates
7 sivri biber
300-350 gram kıyma
2 orta uzunluk domates
2 kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su

Fırında Karnıyarık Tanımı Yapılışı

Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır ve kağıt havluya alınarak fazla yağı çektirilir.
Birebir tavada sivri biberlerden 6 tanesi hafif kızartılıp patlıcanların yanına alınır.
3 yemek kaşığı zeytinyağı öteki bir tavaya alınarak soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Kabukları soyulmuş 2 domates küp küp doğranıp salçayla birlikte eklenerek kavrulur.
Akabinde 1 sivri biber ve 2 sarımsak da minik doğranarak eklenir.
Son olarak kıyma eklenir biraz daha kavrulur.
1 çay bardağı sıcak su eklenir ve iç harcı biraz sulu formda pişene kadar kavrulur.
Patlıcanların ortası bıçakla yarılıp içi kaşıkla düzeltilir ve iç harç içine doldurulur.
Kızartılan sivri biber üzerine konulur ve her patlıcana çeri domatesin yarısı konulur.
Fırın tepsisine dizilen karnıyarıkların tabanına sos dökülür.
Fırında domatesler pişene ve sos kıvam alana kadar pişirilir.
200 derece fırında yaklaşık 20 dakika sürecektir.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt