Fırında Kaşarlı Patates Tanımı İçin Gereçler
1 kilo küçük uzunluk patates
Tuz
Tereyağı
Kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patateslerin kabuklarını soymadan uygunca yıkayalım.
Bol tuzlu suda haşlayalım. (tamamen pişmiş olacaklar).
Akabinde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patatesleri dizelim.
Ezecek yardımıyla patatesleri güzelce ezelim.
Üzerlerine çokça kaşar peyniri ve tereyağı koyup fırına verelim.
Dilerseniz ezdikten sonra tuzda serpebilirsiniz.
Tereyağı ve kaşar eriyene kadar fırında pişirelim.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Dilerseniz kahvaltıya dilerseniz de ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 kilo küçük uzunluk patates
Tuz
Tereyağı
Kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patateslerin kabuklarını soymadan uygunca yıkayalım.
Bol tuzlu suda haşlayalım. (tamamen pişmiş olacaklar).
Akabinde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patatesleri dizelim.
Ezecek yardımıyla patatesleri güzelce ezelim.
Üzerlerine çokça kaşar peyniri ve tereyağı koyup fırına verelim.
Dilerseniz ezdikten sonra tuzda serpebilirsiniz.
Tereyağı ve kaşar eriyene kadar fırında pişirelim.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Dilerseniz kahvaltıya dilerseniz de ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.