Fırında Kaya Levreği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kaya levreği (1200-1500 gr)
2 adet soğan
2 adet biber
1 adet limon
2-3 defne yaprağı
Sosu için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limon
3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber
Fırında Kaya Levreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Parçalara böldürdüğümüz balıklarımız yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Tepsinin en altına soğanları söğüş halinde doğrayalım.
Süzülen balıklara hazırladığımız sosu çırparak fırça yardımıyla her yerine sürelim.
Daha sonra soğanların üzerine dizelim.
Ben limon dilimleri ve biberle süsledim siz istediklerinizi koyabilirsiniz (patates domates gibi)
Defne yapraklarını da ortalara koyarak 200 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar 50-60 dk kadar pişirelim lokum üzere bir balık olacaktır. Deneyenlere afiyet olsun.
Fırında Kaya Levreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kaya levreği (1200-1500 gr)
2 adet soğan
2 adet biber
1 adet limon
2-3 defne yaprağı
Sosu için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limon
3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz, karabiber, pulbiber
Fırında Kaya Levreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Parçalara böldürdüğümüz balıklarımız yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Tepsinin en altına soğanları söğüş halinde doğrayalım.
Süzülen balıklara hazırladığımız sosu çırparak fırça yardımıyla her yerine sürelim.
Daha sonra soğanların üzerine dizelim.
Ben limon dilimleri ve biberle süsledim siz istediklerinizi koyabilirsiniz (patates domates gibi)
Defne yapraklarını da ortalara koyarak 200 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar 50-60 dk kadar pişirelim lokum üzere bir balık olacaktır. Deneyenlere afiyet olsun.
Fırında Kaya Levreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı