Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo karnabahar
Haşlamak için
4.5 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş
Kaşar peyniri
Beşamel sos için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 sime çay kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce karnabaharı çok iyi yıkıyoruz.
Parçalar halinde bölüyoruz.
Sıcak suya sütü tuzu ilave ediyoruz hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzdürerek karnabaharları tepsiye alıyoruz.
Kıymalı harcını hazırlıyoruz sıvı yağ ilave ediyoruz kıymayı kavuruyoruz.
İnce kıyım soğanları doğruyoruz.
Kıymaya ilave ediyoruz.
Kırmızı biberi ilave ediyoruz salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz.
Haşlamış olduğumuz karnabaharın suyundan bir su bardağı alıp kıymalı harca ilave ediyoruz.
Kıymayı eşit karnabaharların üzerine döküyoruz.
Beşamal sosu hazırlıyoruz. Bir tencereye tereyağını alıyoruz hafif eriyince unu ilave ediyoruz azar azar sütü ilave ederek topaklanma oluşturmadan karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Karnabaharın üzerine eşit döküyoruz.
170 derece fırına yemeği alıyoruz hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
Üzeri kızarana kadar bir sürede bu şekilde pişiriyoruz. Nefis lezzetli yemeğimiz hazır sıcak tüketelim. Afiyetle.
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo karnabahar
Haşlamak için
4.5 su bardağı sıcak su
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş
Kaşar peyniri
Beşamel sos için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 sime çay kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce karnabaharı çok iyi yıkıyoruz.
Parçalar halinde bölüyoruz.
Sıcak suya sütü tuzu ilave ediyoruz hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzdürerek karnabaharları tepsiye alıyoruz.
Kıymalı harcını hazırlıyoruz sıvı yağ ilave ediyoruz kıymayı kavuruyoruz.
İnce kıyım soğanları doğruyoruz.
Kıymaya ilave ediyoruz.
Kırmızı biberi ilave ediyoruz salçayı ilave ediyoruz kavuruyoruz.
Haşlamış olduğumuz karnabaharın suyundan bir su bardağı alıp kıymalı harca ilave ediyoruz.
Kıymayı eşit karnabaharların üzerine döküyoruz.
Beşamal sosu hazırlıyoruz. Bir tencereye tereyağını alıyoruz hafif eriyince unu ilave ediyoruz azar azar sütü ilave ederek topaklanma oluşturmadan karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Karnabaharın üzerine eşit döküyoruz.
170 derece fırına yemeği alıyoruz hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
Üzeri kızarana kadar bir sürede bu şekilde pişiriyoruz. Nefis lezzetli yemeğimiz hazır sıcak tüketelim. Afiyetle.
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı