Fırında Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket ankara fırın makarna
İç harcı için;
200 gram kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Soğanları minik minik doğrayıp farklı bir tavada kavuruyoruz. Soğanlar kavrulmaya başlayınca biberleri minik minik doğrayıp, tavaya atıyoruz, biberleride kavuruyoruz.
Son olarak kıymayı baharatları ve tuzu katıyoruz kıyma kahverengi ye dönünce ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakın.
Beşamel sos için karabiber hariç bütün gereçleri birebir anda tencereye alıp pişirin.
Sürekli karıştırın ki kıvam alsın göz göz fokurdamaya başlayınca karabiberi katın bir kez daha karıştırın ve altını kapatın.
Daha sonra ister beşamel sosu makarnayla karıştırın ister üzerine sürün size kalmış (Ama ben beşamel sos ve makarnayı bir kapta karıştırıyorum)
Yağlı kağıt serili tepsiye ister gelişi hoş isterseniz sıralı bir formda makarnaların yarısını dizin (Araya tereyağ yahut margarin eritmeden ufak ufak bırakabilirsiniz yeniden isteğe bağlı)
Daha sonra orta kat kıyma ve üzerine tekrar makarnaları dizin.
Önce fırında 200 derece 5 dakika pişirin daha sonra fırından çıkartıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürün. Üzeri kızarınca yemeğimiz hazır afiyet olsun
Fırında Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket ankara fırın makarna
İç harcı için;
200 gram kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Soğanları minik minik doğrayıp farklı bir tavada kavuruyoruz. Soğanlar kavrulmaya başlayınca biberleri minik minik doğrayıp, tavaya atıyoruz, biberleride kavuruyoruz.
Son olarak kıymayı baharatları ve tuzu katıyoruz kıyma kahverengi ye dönünce ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakın.
Beşamel sos için karabiber hariç bütün gereçleri birebir anda tencereye alıp pişirin.
Sürekli karıştırın ki kıvam alsın göz göz fokurdamaya başlayınca karabiberi katın bir kez daha karıştırın ve altını kapatın.
Daha sonra ister beşamel sosu makarnayla karıştırın ister üzerine sürün size kalmış (Ama ben beşamel sos ve makarnayı bir kapta karıştırıyorum)
Yağlı kağıt serili tepsiye ister gelişi hoş isterseniz sıralı bir formda makarnaların yarısını dizin (Araya tereyağ yahut margarin eritmeden ufak ufak bırakabilirsiniz yeniden isteğe bağlı)
Daha sonra orta kat kıyma ve üzerine tekrar makarnaları dizin.
Önce fırında 200 derece 5 dakika pişirin daha sonra fırından çıkartıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tekrar fırına sürün. Üzeri kızarınca yemeğimiz hazır afiyet olsun
Fırında Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı