Fırında Kıymalı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 kg patates
200 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kavanoz konserve garnitur
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar rendesi ( tepsiyi kaplayacak kadar)
Fırında Kıymalı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri yuvarlak ve çok ince olmayacak formda dilimleyelim.
Ben buharda haşladım böylelikle dağılmadı ve hafif oldu siz isterseniz kızartabilirsiniz.
Dikdörtgen borcamın tabanına dizdim.
Diğer tarafta tavada kıymaları kavurdum, sonra küp küp doğradığım soğanları ekledim, sarımsak rendesiyle birlikte.
Baharatlarını da ekledim ve pişince altını kapattım.
Garnitürü yıkayıp süzdükten sonra kıymalı harç ile karıştırdım ve patateslerin üzerine eşit ölçüde yaydım.
Şimdi de beşamel sosu yapalım. Tereyağını erittikten sonra kokusu çıkana kadar unu karıştırarak kavuralım.
Üzerine sütü ekleyelim.
Muskat rendeleyin ve baharatları ekleyin kaynayana kadar karıştırın.Kıvam yoğunlaşınca hazır.
Kıymalı harcın üzerine dökün ve üstüne kaşar rendesini eşit formda dökün.
Fırında 180°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Fırında Kıymalı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg patates
200 gram kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kavanoz konserve garnitur
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar rendesi ( tepsiyi kaplayacak kadar)
Fırında Kıymalı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri yuvarlak ve çok ince olmayacak formda dilimleyelim.
Ben buharda haşladım böylelikle dağılmadı ve hafif oldu siz isterseniz kızartabilirsiniz.
Dikdörtgen borcamın tabanına dizdim.
Diğer tarafta tavada kıymaları kavurdum, sonra küp küp doğradığım soğanları ekledim, sarımsak rendesiyle birlikte.
Baharatlarını da ekledim ve pişince altını kapattım.
Garnitürü yıkayıp süzdükten sonra kıymalı harç ile karıştırdım ve patateslerin üzerine eşit ölçüde yaydım.
Şimdi de beşamel sosu yapalım. Tereyağını erittikten sonra kokusu çıkana kadar unu karıştırarak kavuralım.
Üzerine sütü ekleyelim.
Muskat rendeleyin ve baharatları ekleyin kaynayana kadar karıştırın.Kıvam yoğunlaşınca hazır.
Kıymalı harcın üzerine dökün ve üstüne kaşar rendesini eşit formda dökün.
Fırında 180°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Fırında Kıymalı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı