Son konular

Fırında Kıymalı Patates Püresi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller
100 gram tereyağı yahut margarin
200 gram kıyma et
1 adet büyük domates
2 adet biber (kırmızı ve yeşil)
2 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
100 gram tereyağı yahut margarin
4 orta uzunluk patates
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
Yoğurt
Sarımsak
Maydanoz yahut taze nane

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tanımı Yapılışı

Patatesleri pişirip püre yapıyoruz margarini yahut tereyağını eritip 2 yemek kaşığı un ek edip 2-3 dakika karıştırın.
Patates püresini ekleyin ve 3-4 dakika karıştırın.
Soğumaya bırakın, bir tavada tereyağı yahut margarini eritin.
Kıyma ekleyin ve orta ateşte 3-4 dakika karıştırın. 2-3 dakika biber ekleyip karıştırın.
Yeşil soğanı ekleyin, biraz daha karıştırın, rendelenmiş domatesleri ekleyin, tuz ve kırmızı biber ekleyin.
Su kaybolana kadar karıştırın. Eti mümkün olduğunca az yağla bir tepsiye koyuyoruz.
Yağı patateslerin üzerine koymak için kullanıyoruz (daha sonra).
Soğutulmuş patateslere yumurta ekleyin(tek tek).
Yeterlice karıştırın, blender kullanabiliriz, püreyi krema poşetine koyup etin üzerine koyarız,.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin, kalan yağı bir tavada ısıtın ve fırınlanmış patateslerin üzerine dökün.
Üzerine yoğurt ve sarımsak serpin.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt