Fırında Kıymalı Soslu Lahana (Çok Doyurucu) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tane orta boy patates küçük küp doğranmış
300g kıyma
2 tane kapya biber küçük küp doğranmış
3 tane yeşilbiber küçük küp doğranmış
2 tane havuç rendelenmiş
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
600 gr beyaz lahana
Sos için;
3 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un (100 gr)
2 diş sarımsak rendelenmiş
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Üzerine;
100g kaşar peyniri rendelenmiş
Fırında Kıymalı Soslu Lahana (Çok Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye yağı alıp ısıtıyoruz.
Üzerine küçük küp, küp doğradığımız patatesi ilave edip 3-4dk kavuruyoruz.
Kıymayı da ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz üzerine kapya ve yeşil biberi ilave edip 2-3dk kavurmaya devam ediyoruz.
Rendelenmiş havuçları da ilave edip 2-3dk daha kavuruyoruz.
Baharatları ve doğradığımız lahanayı da ilave edip güzelce harmanlıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 20-25dk kendi buharında pişiriyoruz.
Lahana pişerken sosunu hazırlıyoruz.
Sos için derin bir çırpma kabına önce yumurtayı kırıp çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de karıştırarak ilave edip tamamen karışana kadar çırpıyoruz.
Bir borcama fırçayla sıvı yağ sürüp lahanalı karışımı borcama düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip sosu üzerlerine ilave edip borcama eşit bi şekilde döküyoruz.
En son üzerine bolca rendelenmiş peynir serpip önceden ısınmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırında Kıymalı Soslu Lahana (Çok Doyurucu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tane orta boy patates küçük küp doğranmış
300g kıyma
2 tane kapya biber küçük küp doğranmış
3 tane yeşilbiber küçük küp doğranmış
2 tane havuç rendelenmiş
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
600 gr beyaz lahana
Sos için;
3 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un (100 gr)
2 diş sarımsak rendelenmiş
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Üzerine;
100g kaşar peyniri rendelenmiş
Fırında Kıymalı Soslu Lahana (Çok Doyurucu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye yağı alıp ısıtıyoruz.
Üzerine küçük küp, küp doğradığımız patatesi ilave edip 3-4dk kavuruyoruz.
Kıymayı da ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz üzerine kapya ve yeşil biberi ilave edip 2-3dk kavurmaya devam ediyoruz.
Rendelenmiş havuçları da ilave edip 2-3dk daha kavuruyoruz.
Baharatları ve doğradığımız lahanayı da ilave edip güzelce harmanlıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 20-25dk kendi buharında pişiriyoruz.
Lahana pişerken sosunu hazırlıyoruz.
Sos için derin bir çırpma kabına önce yumurtayı kırıp çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de karıştırarak ilave edip tamamen karışana kadar çırpıyoruz.
Bir borcama fırçayla sıvı yağ sürüp lahanalı karışımı borcama düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip sosu üzerlerine ilave edip borcama eşit bi şekilde döküyoruz.
En son üzerine bolca rendelenmiş peynir serpip önceden ısınmış 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırında Kıymalı Soslu Lahana (Çok Doyurucu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı