Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2-3 diş sarımsak
2 adet patates
Kapya biber, yeşil biber
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuğu tıkayıp tüylerini ocakta yakın temizleyin.
Düdüklü tencerede temizlenmiş tavuğu koyun tavuğun yarısına yakın suyu ve tuzu ekleyip haşlayın.
Akabinde sosu için; salçayı biraz su ile seyrettin üzerine yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavuğu düdüklüden çıkarıp içine dışına her yerine sosu fırça ya da elinizle sürün.
Tavuğun içine birkaç diş sarımsak yanına da 4’e bölünmüş patates ve biber koyabilirsiniz lezzetli oluyor.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra üzerine sıvı yağ sürüp 5 dk daha fırında tutarsanız daha parlak olacaktır. Afiyet olsun.
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2-3 diş sarımsak
2 adet patates
Kapya biber, yeşil biber
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Tavuğu tıkayıp tüylerini ocakta yakın temizleyin.
Düdüklü tencerede temizlenmiş tavuğu koyun tavuğun yarısına yakın suyu ve tuzu ekleyip haşlayın.
Akabinde sosu için; salçayı biraz su ile seyrettin üzerine yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavuğu düdüklüden çıkarıp içine dışına her yerine sosu fırça ya da elinizle sürün.
Tavuğun içine birkaç diş sarımsak yanına da 4’e bölünmüş patates ve biber koyabilirsiniz lezzetli oluyor.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra üzerine sıvı yağ sürüp 5 dk daha fırında tutarsanız daha parlak olacaktır. Afiyet olsun.