Fırında Krepli Mantar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Krepli Mantar Tanımı İçin Malzemeler

Krep için
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
500 gram mantar
1 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Kaşar peyniri

Fırında Krepli Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle krep için süt yumurta ve öteki gereçleri çırparak çok katı olmayacak formda karıştırıyoruz.
Margarin yahut sıvı yağ ile tavaya sürüyoruz.
Krepten 1 kepçe alıp çevirerek yayıyoruz tavaya artlı önlü pişiriyoruz.
İç harcı içinde sıvı yağa mantarı ekleyerek suyunu salıp çeken e kadar pişirelim sonra soğan ve başka materyalleri 5 dk ocakta bekletip ocağı kapatalım.
1 krep in ortasına iç harcımızı koyayım ve kare biçiminde kapayarak yağlı kağıt serili tepsiye sırayla hepsini yapıp koyalım.
Sosu için kaşar peyniri hariç bütün materyalleri karıştırıp tepsimizin üzerine dökelim.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar bekletelim.
Sonra üzerine kaşar peyniri yapıp 3 dk beklendikten sonra fırını kapatalım. Afiyet olsun.
Fırında Krepli Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt