Son konular

Fırında Kumpir

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Fırında Kumpir Tanımı İçin Materyaller
Kişi sayısına nazaran orta uzunluk patates
Bir kavanoz garnitür
Garnitür için gereğince mayonez
1 adet konserve mısır
6- 7 adet kornişon turşu
10 tane küçük uzunluk sosis
Doğranmış siyah ve yeşil zeytin
Her patates için 1 yemek kaşığı tereyağ
Her patates için 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Ketçap ve mayonez

Fırında Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patatesleri güzelce yıkıyoruz.
Her birini alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve 250derece fırına atıyoruz.
1 saat pişiriyoruz.
Garnitürlerin suyunu süzüp mayonezle harmanlıyoruz.
Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz.
Mısırların suyunu süzüyoruz.
Sosisleri doğrayıp 1 yemek kaşığı salça ile kavuruyoruz çeyrek çay bardağı su ek ediyoruz.
Zeytinlerde hazır olduysa geçelim servis basamağına.
Pişen patateslerimizi 2 ye bölelim, çatal yardımıyla içini oyalım ve tereyağ kaşarla güzelce ezelim .
Üzerine garnitür, mısır, turşu, zeytin, sosis koyup ketçapla mayonezle servise hazır edelim.
Fırında Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt