SoruCevap
Yeni Üye
Fırında Hoş Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
10-15 adet brüksel lahanası
6-7 yemek kaşığı yoğurt / süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 kol taze soğan yeşil tarafı
İsteğe nazaran yanında ekstra farklı sebzeler (ben 1 adet havuç ve yarım küp küp patatesler kullandım)
Sosu için;
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 büyük diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Fırında Hoş Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce Brüksel lahanalarının birinci kat yaprakları çıkarılarak temizlenir ve yıkanır.
Ardından bir tencerede kaynamaya yakın olan suya atılır ve yaklaşık 8-10 dk haşlanır.
Haşlanan lahanalar süzülüp alınır ve fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine aralıklarla yerleştirilir.
Ardından bir bardak altı ile yavaşça yaydırmak hedefli ezilir.
Ayrı bir kasede tüm sos gereçleri eklenerek karıştırılır ve bir fırça yardımı ile brüksellerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atarak kızarana kadar pişirilir.
Servis tabağına evvel yoğurdu çırparak içine dereotu ve tuz ek ediniz.
Üzerine pişen brükseller ve dileğe nazaran farklı zerzevat tercihleriniz ile servis ederek afiyet ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Fırında Güzel Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10-15 adet brüksel lahanası
6-7 yemek kaşığı yoğurt / süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 kol taze soğan yeşil tarafı
İsteğe nazaran yanında ekstra farklı sebzeler (ben 1 adet havuç ve yarım küp küp patatesler kullandım)
Sosu için;
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 büyük diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Fırında Hoş Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce Brüksel lahanalarının birinci kat yaprakları çıkarılarak temizlenir ve yıkanır.
Ardından bir tencerede kaynamaya yakın olan suya atılır ve yaklaşık 8-10 dk haşlanır.
Haşlanan lahanalar süzülüp alınır ve fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine aralıklarla yerleştirilir.
Ardından bir bardak altı ile yavaşça yaydırmak hedefli ezilir.
Ayrı bir kasede tüm sos gereçleri eklenerek karıştırılır ve bir fırça yardımı ile brüksellerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atarak kızarana kadar pişirilir.
Servis tabağına evvel yoğurdu çırparak içine dereotu ve tuz ek ediniz.
Üzerine pişen brükseller ve dileğe nazaran farklı zerzevat tercihleriniz ile servis ederek afiyet ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Fırında Güzel Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı