Son konular

Fırında Lezzetli Balık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Lezzetli Balık Tanımı İçin Gereçler
2 adet çupra
Sosu için;
1 çay kaşığı bal
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Maydanoz
Garnitür için;
4 adet patates
2 adet soğan
Garnitür sos;
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak

Fırında Lezzetli Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balıklarımızı yıkayıp süzdürmeye bırakıyoruz .
Sonrasında bir kaseye yağ ,bal ,sarımsak ,baharatları ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım .
Balıklarımızın üzerine çizikler atalım ve hazırladığımız sosu içine dışına güzelce sürelim.
Tepsimize yerleştirelim.
Patateslerimizi elma dilim keselim, soğanlarımızla bir arada soslayıp balıklarımızın yanına yerleştirelim .
Fırınımızı alt üst ayarda 200 derecede pişirelim.
Not; somon ,uskumru,levrek üzere büyük balıklarda tekrar tıpkı sosu kullanabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Lezzetli Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Çupra Balık Tanımı İçin Malzemeler 2 adet çupra balığı 5 adet küçük uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığından az karabiber Yarım çay bardağı sıvıyağ Tereyağ Fırında Çupra Balık Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Materyaller 2 yahut 3 çupra 3 adet patates 4 – 5 adet küçük soğan 2 adet limon 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Defne yaprağı Fırında Çupra Tanımı Yapılışı Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve tepsimize alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler 4 adet çupra balığı 3 adet orta uzunluk kuru soğan 3 adet orta uzunluk patates 5-6 diş sarımsak 2 adet havuç 1 adet yeşil biber 1 adet limon Defne yaprağı Sosu için; 1 çay bardağı az eksik zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Sebzeli Levrek Tanımı İçin Materyaller 4 adet levrek 2 adet patates 4 adet sivri biber 1 baş soğan 1 baş sarımsak Sosu için; Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 2 adet rendelenmiş sarımsak Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler 3-4 adet orta boy patates 1 adet orta boydan biraz büyük soğan 1 adet küçük boy domates 1 adet küçük boy limon Bir tutam maydanoz 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ 2-3 adet defne yaprağı Çeyrek çay bardağı su Kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt