Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Materyaller
500 gram kemikli tavuk
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet büyük patates
1 adet havuç
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
2 domates
Yarım çay bardağı su
Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı Yapılışı
Tavukları öncesinde haşladım kemiklerinden sıyırdım.
Patlıcanları doğradım yıkadım süzdüm tuzladım.
Biraz beklettikten sonra tekrar yıkadım derin bir kaba aldım.
Patates, kabak ve havucu da para para doğradım patlıcanların üzerine ek ettim.
Tuz, pulbiber, rendelenmiş sarımsakları ve sıvı yağı ek ettim harmanladım.
Tepsiye bütün zerzevatları hepsi bitene kadar sırayla dizdim.
Kabın tabanında sıvı yağ kalıyor onu atmıyoruz en son tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
Tepsinin ortasına tavukları ek ediyoruz.
Domatesleri de dilimleyip üste dizdim, suyu da ek ettim.
Kapta kalan yağıda en üste gezdirdim.
Fırında 200 derecede denetimli olarak pişirdim.
500 gram kemikli tavuk
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet büyük patates
1 adet havuç
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
2 domates
Yarım çay bardağı su
Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı Yapılışı
Tavukları öncesinde haşladım kemiklerinden sıyırdım.
Patlıcanları doğradım yıkadım süzdüm tuzladım.
Biraz beklettikten sonra tekrar yıkadım derin bir kaba aldım.
Patates, kabak ve havucu da para para doğradım patlıcanların üzerine ek ettim.
Tuz, pulbiber, rendelenmiş sarımsakları ve sıvı yağı ek ettim harmanladım.
Tepsiye bütün zerzevatları hepsi bitene kadar sırayla dizdim.
Kabın tabanında sıvı yağ kalıyor onu atmıyoruz en son tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
Tepsinin ortasına tavukları ek ediyoruz.
Domatesleri de dilimleyip üste dizdim, suyu da ek ettim.
Kapta kalan yağıda en üste gezdirdim.
Fırında 200 derecede denetimli olarak pişirdim.