Fırında Lokum Kıvamında Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yaklaşık 2 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker
Üzeri için;
İsteğe göre ceviz, fındık içi, kaymak yada tahin
Fırında Lokum Kıvamında Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağın çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyalım.
Kabaca dilimleyelim (pişerken boyutları küçülecektir)
Fırın tepsisine dizelim ve üzerine şekerin tamamını gezdirelim.
Tepsimizin ağzını kapatıp 5-6 saat yada bir gece bekletelim bu şekilde suyunu salacak ve su eklememize gerek kalmayacak.
Önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 1 saate yakın pişirelim.
Pişen kabak tatlımız soğuyunca üzerine ceviz serperek tahin gezdirebilirsiniz,Tam kıvamında lokum gibi nefis kabak tatlımızı hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Fırında Lokum Kıvamında Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yaklaşık 2 kg bal kabağı
2 su bardağı şeker
Üzeri için;
İsteğe göre ceviz, fındık içi, kaymak yada tahin
Fırında Lokum Kıvamında Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağın çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyalım.
Kabaca dilimleyelim (pişerken boyutları küçülecektir)
Fırın tepsisine dizelim ve üzerine şekerin tamamını gezdirelim.
Tepsimizin ağzını kapatıp 5-6 saat yada bir gece bekletelim bu şekilde suyunu salacak ve su eklememize gerek kalmayacak.
Önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 1 saate yakın pişirelim.
Pişen kabak tatlımız soğuyunca üzerine ceviz serperek tahin gezdirebilirsiniz,Tam kıvamında lokum gibi nefis kabak tatlımızı hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Fırında Lokum Kıvamında Tam Ölçülü Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı