Fırında Makarna Tarifi
Resimli Fırında Makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket kalın cubuk makarna
2,5 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı un
2,5 su bardağı sut
2 vumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz,
karabiber
imagesfirindamakarnatarifiresimli5ad411cf8d922
Fırında Makarna tarifi
Buyuk ve derin bir tencereye bol su doldurun İcine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 810 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan gecirerek suzulmeye bırakın Kucuk bir tencerede 2 corba kaşığı tereyağını eritin, icine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun Sutu ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı surdurerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alın El dayanacak kadar ılındığında icine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın
Fırını 200 derecede ısıtın Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye dokup bir kaşıkla duzleştirin Uzerine suzulmuş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak duzleyin Kalan sosu uzerine dokun En ustune peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında uzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 510 dakika dinlendirdikten sonra uzerine karabiber serperek servis yapın
Resimli Fırında Makarna Tarifi
MALZEMELER
1 paket kalın cubuk makarna
2,5 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı un
2,5 su bardağı sut
2 vumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz,
karabiber
imagesfirindamakarnatarifiresimli5ad411cf8d922
Fırında Makarna tarifi
Buyuk ve derin bir tencereye bol su doldurun İcine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 corba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 810 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan gecirerek suzulmeye bırakın Kucuk bir tencerede 2 corba kaşığı tereyağını eritin, icine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun Sutu ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı surdurerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ateşten alın El dayanacak kadar ılındığında icine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın
Fırını 200 derecede ısıtın Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye dokup bir kaşıkla duzleştirin Uzerine suzulmuş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak duzleyin Kalan sosu uzerine dokun En ustune peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında uzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 510 dakika dinlendirdikten sonra uzerine karabiber serperek servis yapın