Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paket uzun ince makarna
1 küçük kase dolusu peynir (farklı peynirler ve kaşar ilede karıştırabilirsiniz elinizde varsa)
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy olanı)
2 yemek kaşığı un (az da değil çok doluda olmasın kaşık)
3 buçuk su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz (çok doldurmadan)
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce makarnamızı 4 çay kaşığı tuz ve sakız kadar margarinide katarak kaynamış suya ilave edilerek pişmesi beklenir.
O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz.
Peynir ve kaşar karışımımızı borcamdaki makarnamızla harmanlıyoruz.
Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. (sadece üstüne dökülecek asla karıştırılmaya kalkılmasın. ).
Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
Olabildince her tarafına gelmeli kaşar.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip ufak ufak parçaları üzerlerine dağıtıyoruz.
180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Bir saat kadar pişiriyoruz. (fırından fırına pişme süresi değişebilir. Size tavsiyem ara ara kontrol edilerek üstü istenilen şekilde kızardıysa olmuştur .
Piştikten sonra en az 15-20 dakika kadar bekleyin iyice çeksin ilk sıcağı çıksın aksi taktirde cıvık olur kesilirken dağılır.Afiyet olsun.
Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket uzun ince makarna
1 küçük kase dolusu peynir (farklı peynirler ve kaşar ilede karıştırabilirsiniz elinizde varsa)
Beşamel sos için;
1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy olanı)
2 yemek kaşığı un (az da değil çok doluda olmasın kaşık)
3 buçuk su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz (çok doldurmadan)
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce makarnamızı 4 çay kaşığı tuz ve sakız kadar margarinide katarak kaynamış suya ilave edilerek pişmesi beklenir.
O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz.
Peynir ve kaşar karışımımızı borcamdaki makarnamızla harmanlıyoruz.
Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. (sadece üstüne dökülecek asla karıştırılmaya kalkılmasın. ).
Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
Olabildince her tarafına gelmeli kaşar.
En son tereyağından bıçak ucuyla kesip ufak ufak parçaları üzerlerine dağıtıyoruz.
180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
Bir saat kadar pişiriyoruz. (fırından fırına pişme süresi değişebilir. Size tavsiyem ara ara kontrol edilerek üstü istenilen şekilde kızardıysa olmuştur .
Piştikten sonra en az 15-20 dakika kadar bekleyin iyice çeksin ilk sıcağı çıksın aksi taktirde cıvık olur kesilirken dağılır.Afiyet olsun.
Fırında Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı