Son konular

Fırında Mantarlı Çupra

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Mantarlı Çupra Tanımı İçin Materyaller
2 adet çupra balık
200gr mantar
3 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet turunç yoksa limon
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Üzeri için;
Pulbiber
Kekik

Fırında Mantarlı Çupra Tanımı Yapılışı

Balıkları yıkayıp düzgünce süzüp kağıt peçeteyle kurulayalım .
Balıkların üzerine bıçak yardımı ile iki yada üç kesikler atın.
Akabinde tuz ve zeytinyağı pul biberi balıkların her tarafına gelecek halde karıştıralım.
Akabinde kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimleyin .
Karıştırma kasenin içine bırakın .
Üzerine orta kalınlıkta doğranmış yeşil biberleri ,kuru soğanı ,ince dilimlenmiş turuncu ,ortadan ikiye bölünmüş mantarları ,baharatları, tuzu ,zeytinyağı ekleyin.
Birlikte harcımızı karıştıralım .
Akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcımızı bırakalım.
Balığımızın içine birer defne yaprağı bırakın .
200 derecede fanlı fırında 1 saat patatesler pişene ve balıkların üzerleri kızarana kadar denetimli pişirin.
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler 2 adet çupra 1 büyük soğan 2 adet patates 1 adet limon 6 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Tuz 1 çay kaşığı tatlı toz biber Varsa 2 adet defne yaprağı Fırında Çupra Tanımı Yapılışı Çupra balıklarını yıkayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Materyaller 2 yahut 3 çupra 3 adet patates 4 – 5 adet küçük soğan 2 adet limon 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak Tuz, karabiber Defne yaprağı Fırında Çupra Tanımı Yapılışı Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve tepsimize alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Çupra Tanımı İçin Gereçler 4 adet çupra balığı 3 adet orta uzunluk kuru soğan 3 adet orta uzunluk patates 5-6 diş sarımsak 2 adet havuç 1 adet yeşil biber 1 adet limon Defne yaprağı Sosu için; 1 çay bardağı az eksik zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Soslu Çupra Tanımı İçin Gereçler 2 adet büyük çupra 2 adet limon 2 adet havuç 2 adet kırmızı soğan 3 adet patates 8-10 adet arpacık soğan 2 adet defne yaprağı Sos için ; Yarım çay bardağı sıvı yağ 3-4 diş sarımsak Kekik, zerdeçal, tuz, kırmızı biber, kara biber Fırında Soslu Çupra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Balık Buğulama (Çupra) Tarifi İçin Malzemeler 2 kg istediğiniz türde iri balık 4 adet küçük boy patates 6-7 dal defne yaprağı 4-5 diş sarımsak 2 küçük boy soğan 1 adet limon 7-8 tane tane karabiber Tuz Zeytinyağı Balık Buğulama (Çupra) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Balığımızın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt