Fırında Mantarlı Çupra Tanımı İçin Materyaller
2 adet çupra balık
200gr mantar
3 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet turunç yoksa limon
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Üzeri için;
Pulbiber
Kekik
Fırında Mantarlı Çupra Tanımı Yapılışı
Balıkları yıkayıp düzgünce süzüp kağıt peçeteyle kurulayalım .
Balıkların üzerine bıçak yardımı ile iki yada üç kesikler atın.
Akabinde tuz ve zeytinyağı pul biberi balıkların her tarafına gelecek halde karıştıralım.
Akabinde kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimleyin .
Karıştırma kasenin içine bırakın .
Üzerine orta kalınlıkta doğranmış yeşil biberleri ,kuru soğanı ,ince dilimlenmiş turuncu ,ortadan ikiye bölünmüş mantarları ,baharatları, tuzu ,zeytinyağı ekleyin.
Birlikte harcımızı karıştıralım .
Akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcımızı bırakalım.
Balığımızın içine birer defne yaprağı bırakın .
200 derecede fanlı fırında 1 saat patatesler pişene ve balıkların üzerleri kızarana kadar denetimli pişirin.
2 adet çupra balık
200gr mantar
3 adet patates
2 adet yeşil biber
1 adet turunç yoksa limon
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
Üzeri için;
Pulbiber
Kekik
Fırında Mantarlı Çupra Tanımı Yapılışı
Balıkları yıkayıp düzgünce süzüp kağıt peçeteyle kurulayalım .
Balıkların üzerine bıçak yardımı ile iki yada üç kesikler atın.
Akabinde tuz ve zeytinyağı pul biberi balıkların her tarafına gelecek halde karıştıralım.
Akabinde kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimleyin .
Karıştırma kasenin içine bırakın .
Üzerine orta kalınlıkta doğranmış yeşil biberleri ,kuru soğanı ,ince dilimlenmiş turuncu ,ortadan ikiye bölünmüş mantarları ,baharatları, tuzu ,zeytinyağı ekleyin.
Birlikte harcımızı karıştıralım .
Akabinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcımızı bırakalım.
Balığımızın içine birer defne yaprağı bırakın .
200 derecede fanlı fırında 1 saat patatesler pişene ve balıkların üzerleri kızarana kadar denetimli pişirin.