Son konular

Fırında Mantarlı Et Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Gereçler
Mantar
250 gram kuşbaşı (3 kişilik)
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağı
Sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz

Fırında Mantarlı Et Sote Tanımı Yapılışı

Öncelikle soğanı ve biberleri tavada sıvı yağ ile hafif kavrulana kadar öldürelim.
Gereçleri çok fazla pişirmeye gerek yok çünki en son fırına atacağız.
Mantarı tereyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
En son düdüklü de pişirdiğimiz eti tereyağında kavuralım.
Tüm materyalleri fırın kabına yerleştirelim.
En son üzerine salçaları ve baharatları et suyu ile karıştırarak sos yapalım.
Sosa kesinlikle düdüklüde pişirdiğimiz etin suyunu ekleyelim. Yaklaşık 1. 5 su bardağı et suyu.
Sosunuda ekledikten sonra fırına verelim .
180 derece fırında 30 dk pişirmek kâfi olacaktır.
Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuş başı 400 gram mantar 1 adet kırmızı biber 3 adet yeşil biber 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2 adet orta uzunluk domates 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin 1 er...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ 250 gram mantar 2 adet kıl sivri biber (çoğaltabilirsiniz) Yarım kırmızı kapya biber 1 yemek kaşığı tereyağ 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet kabuğu soyulmuş domates (rondodan geçirdim) 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş) 250 ml su 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo istiridye mantarı 250 gram kuşbaşı 1 adet soğan 1 adet kapya biber 1 adet california biber 1 adet yeşil biber Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce etler ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için) 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeșil biber 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt