Son konular

Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet soğan
1 diş sarımsak
4 adet patates
1 kilo ıspanak
Yarım kilo mantar
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Sıvı yağ

Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir tavaya yada yayvan bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
Daha sonra ince doğranmış patates eklenir karıştırarak sotelenir.
Patatesler tam kızarmayacak.
Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
Uygun bir borcam tereyağ ile yağlanır ve ıspanaklı harç içine boşaltılır.
Üzerine kaşar dökülür.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kasar kızarana kadar pişirilir. Çok lezzetli ve pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler Krep için; 2 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı süt Tuz Çok az sıvı yağ (pişirmek için) Tavuklu harcı için; 1 tavuk göğsü 1 adet iri soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarımsak Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Havuçlu Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller 4 adet küçük tavuk baget 2 adet rendelenmiş havuç 1 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 küçük çay bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1,5 yemek kaşığı un 5-6 su bardağı tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Sebzeli Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler 4 adet tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber 15 adet mantar 1 adet büyük soğan 1 adet kapya biberi 2 adet yeşil sivri biber 2 diş sarımsak 1 adet domates(yada yazdan domates sosu) 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller 300 gram hindi eti yahut kuzu eti 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet biber 1 adet domates Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça 1, 5-2 su bardağı su Tuz, karabiber Beğendi için; 1 kilo patlıcan 1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Davet Sofralarınıza Çok Yakışacak Etli Hünkar Beğendi (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hünkar Beğendi İçin 250 gram jülyen doğranmış et 1 adet soğan 2 adet patlıcan (Herse yapılacak) 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı kaşar rendesi 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt