Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patates
250-300 gram mantar
250 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet biber
Çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dolusu baharat (Kekik, kimyon, karabiber)
Sosu
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı kadar su
Tuz
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymalı karışımımızı hazırlayalım.
Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım kıymayı ekleyip biraz kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanı ekleyelim. 1 yemek kaşığı salça ilave edelim biraz daha kavuralım.
İnce ince doğradığımız biberi ekleyelim tuz ve baharatlarını da ekleyip biraz kavurup alalım.
Patateslerimizi soyalım teker teker dilimleyelim.
Borcamın tabanına sıralayalım. Üzerine kıymalı karışımın yarısını yayalım. Mantarlarımızı 10 dakika kadar ayrı bir yerde kavurduktan sonra ( suyunu salıp çekinceye kadar) kıymalı karışımın üzerine yayalım.
Tekrar bir sıra daha patates dizelim.
Tekrar kıymalı harçtan dökelim güzelce yayalım.
En son domates biber ve kırmızı biber ile süsleyelim.
Salçalı su hazırlayıp yemeğimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Üzerine yağlı kağıt serip 200 derecede pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet patates
250-300 gram mantar
250 gram kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet biber
Çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dolusu baharat (Kekik, kimyon, karabiber)
Sosu
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı kadar su
Tuz
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymalı karışımımızı hazırlayalım.
Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım kıymayı ekleyip biraz kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanı ekleyelim. 1 yemek kaşığı salça ilave edelim biraz daha kavuralım.
İnce ince doğradığımız biberi ekleyelim tuz ve baharatlarını da ekleyip biraz kavurup alalım.
Patateslerimizi soyalım teker teker dilimleyelim.
Borcamın tabanına sıralayalım. Üzerine kıymalı karışımın yarısını yayalım. Mantarlarımızı 10 dakika kadar ayrı bir yerde kavurduktan sonra ( suyunu salıp çekinceye kadar) kıymalı karışımın üzerine yayalım.
Tekrar bir sıra daha patates dizelim.
Tekrar kıymalı harçtan dökelim güzelce yayalım.
En son domates biber ve kırmızı biber ile süsleyelim.
Salçalı su hazırlayıp yemeğimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Üzerine yağlı kağıt serip 200 derecede pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı