Fırında Nefis Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
2 vanilya
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Fırında Nefis Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 şu bardağı suyla pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte haşlanır.
Süt ve vanilya eklenir kaynamaya bırakılır.
Nişasta yarım şu bardağı sütle bir kasede açılır ve kaynayan süte eklenir.
10-15 dakika kaynatılıp güveçlerimize konulur.
Su dolu fırın tepsisine güveçler yerleştirilir.
180 derecelik fırında üzerleri kızarınca fırından çıkarılır.
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
2 vanilya
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
Fırında Nefis Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 şu bardağı suyla pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte haşlanır.
Süt ve vanilya eklenir kaynamaya bırakılır.
Nişasta yarım şu bardağı sütle bir kasede açılır ve kaynayan süte eklenir.
10-15 dakika kaynatılıp güveçlerimize konulur.
Su dolu fırın tepsisine güveçler yerleştirilir.
180 derecelik fırında üzerleri kızarınca fırından çıkarılır.