Fırında Patates Pureli Kofte Tarifi
Fırında Patates Pureli Kofte nasıl yapılır
Patates Pureli Kofte Tarifi
Fırında Patates Pureli Kofte Tarifi Resimli
imagesfirindapatatespurelikoftetarifiresimli5ad42bc7bf50c
Malzemeler
1 yemek kaşığı salca 1 su bardağı sıcak su 1 cay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates puresi icin
2 orta boy patates yarım su bardağı sut 1 cay kaşığı tuz yarım cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ
Koftesi icin:
500 gr cekilmiş et 1 orta boy soğan 2 diş sarmısak 3 dilim bayat ekmek ici (robotta cekilmiş) 1 adet yumurta karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Hazırlanışı
Once patates puresini hazırlayalımHaşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin Uzerine sut, tereyağ,tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın
Kofteyi hazırlayalım cekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek ici, yumurta ve baharatları iyice yoğurun Daha sonra iri ceviz buyukluğunde parcalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin Butun kofteleri yaptıktan sonra koftelerin ic kısımlarını patates puresi ile doldurun
1 yemek kaşığı salcayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve koftelerin olduğu tepsiye dokun Fırına surerek kofteler pişene kadar bekleyin daha sonra uzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene kadar fırında bekletin Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz
alıntı
Fırında Patates Pureli Kofte nasıl yapılır
Patates Pureli Kofte Tarifi
Fırında Patates Pureli Kofte Tarifi Resimli
imagesfirindapatatespurelikoftetarifiresimli5ad42bc7bf50c
Malzemeler
1 yemek kaşığı salca 1 su bardağı sıcak su 1 cay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates puresi icin
2 orta boy patates yarım su bardağı sut 1 cay kaşığı tuz yarım cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ
Koftesi icin:
500 gr cekilmiş et 1 orta boy soğan 2 diş sarmısak 3 dilim bayat ekmek ici (robotta cekilmiş) 1 adet yumurta karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Hazırlanışı
Once patates puresini hazırlayalımHaşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin Uzerine sut, tereyağ,tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın
Kofteyi hazırlayalım cekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek ici, yumurta ve baharatları iyice yoğurun Daha sonra iri ceviz buyukluğunde parcalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin Butun kofteleri yaptıktan sonra koftelerin ic kısımlarını patates puresi ile doldurun
1 yemek kaşığı salcayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve koftelerin olduğu tepsiye dokun Fırına surerek kofteler pişene kadar bekleyin daha sonra uzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene kadar fırında bekletin Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz
alıntı