Son konular

Fırında Patates Püreli Tavuk

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Fırında Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk sote için gereçler:
5 adet orta uzunluk tavuk göğsü
1 adet soğan (yemeklik doğranacak)
1 adet yeşil ve 4-5 adet renkli kapya biber (minik minik doğranacak)
Sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı paprika (tatlı kırmızı biber)
1/2 (yarım) tatlı kaşığı maydanoz kurusu
Patates püresi için malzemeler
8-9 orta uzunluk patates
1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
1 paket kaşar yahut mozarella peyniri

Fırında Patates Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini incecik küp halinde doğrayın.
1 adet soğanı minik küp halinde doğrayın. .
Kızgın geniş ve yayvan bir tencereye tavukları ekleyin (sürekli harlı ateşte pişecek). .
Tavuklar suyunu büsbütün çektikten sonra ve piştikten sonra minik doğranmış soğanları ve sıvı yağı ekleyin.
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası ekleyin.
Kuru baharatları ekleyelim: 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı paprika (tatlı kırmızı biber), 1/2 tatlı kaşığı maydanoz kurusu.
En son minik doğranmış biberleri ekleyin.
1-2 dk daha pişirip altını kapatalım.
Patatesleri soyun, 4’e bölün, haşlayın ve süzün.
1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 çay bardağı süt ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve ezin. .
Cam fırın tepsisine birinci evvel patates püresini yayın ve üzerine tavukları ekleyin.
En son kaşar/mozarella peyniri ekleyin ve evvelce ısıtılmış 200. derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.
Fırında Patates Püreli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller Kaşar peyniri rendesi Püre için ; 4 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı süt 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi Karabiber Tuz Tavuk sote için ; 2 adet tavuk göğsü 1 büyük kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet domates 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 250 gram bir modül tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak rendelenmiş 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kapya biber kırmızı 1 yemek kaşığı salça 1 adet küp doğranmış domates 1 tatlı kaşığından az tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 700 gram tavuk göğsü 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tozbiber 1 tatlı kaşığı kekik 2 tatlı kaşığı tuz Patates püresi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates 2 adet tavuk göğsü 250 gram mantar 1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için) 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeșil biber 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Püreli Kıyma Tanımı İçin Malzemeler Kıyma için; 250 gram kıyma 1/2 (yarım) soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pulbiber biber Garnitür (1 adet havuç, 1 çay bardağı bezelye) 1 adet yeşil sivri biber 1 adet kapya biber 1/2 (yarım) çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt