Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
Yarım kg köftelik kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
Sos için:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 sivri biber (acı yakışıyor.)
2 büyük domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için:
1 su bardağı kadar sıvı yağ
Köfteleri bulamak için:
2 ya da 3 yumurta
Galeta unu
Üzerine serpmek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın üçte biri 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilen tavada küp doğranan soğanla birlikte kavrulur.
Soğuduktan sonra köftenin tüm malzemeleri ile bir araya getirilir, yoğrulur ve şekil verilir.
Ayrı bir tavada gezdirdiğimiz sıvı yağda küçük doğradığımız soğanlar, rendelediğimiz sarımsaklar kavrulur, bunlar sararınca doğranan sivri biberler, kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler eklenir; tuzu ve baharatları ilave edilir, pişince tavanın altı kapatılır.
Köfteler önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanır, ısınmış sıvı yağda kızartılır ve fırın kabına alınır.
Üzerine hazırlanan sos yayılır, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika (kaşar peyniri kızarana kadar) pişirilir ve sıcak servis edilir.
Afiyet olsun
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için:
Yarım kg köftelik kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
Sos için:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 sivri biber (acı yakışıyor.)
2 büyük domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için:
1 su bardağı kadar sıvı yağ
Köfteleri bulamak için:
2 ya da 3 yumurta
Galeta unu
Üzerine serpmek için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın üçte biri 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilen tavada küp doğranan soğanla birlikte kavrulur.
Soğuduktan sonra köftenin tüm malzemeleri ile bir araya getirilir, yoğrulur ve şekil verilir.
Ayrı bir tavada gezdirdiğimiz sıvı yağda küçük doğradığımız soğanlar, rendelediğimiz sarımsaklar kavrulur, bunlar sararınca doğranan sivri biberler, kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler eklenir; tuzu ve baharatları ilave edilir, pişince tavanın altı kapatılır.
Köfteler önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanır, ısınmış sıvı yağda kızartılır ve fırın kabına alınır.
Üzerine hazırlanan sos yayılır, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika (kaşar peyniri kızarana kadar) pişirilir ve sıcak servis edilir.
Afiyet olsun
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı