Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
3 adet büyük uzunluk patates
500 gram tavuk göğsü
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı kapya biber
5 -6 adet çeri domatesi
1 adet krema
2 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
Kaşar peyniri
Göz kararı tuz
Toz biber
Nane
Kekik
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri küçük olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz, tavsiyem zeytin yağında kızartmanız lakin sıvı yağda da olur patatesleri kızartıyoruz.
Tavuk göğsünü küçük olmayacak halde küp küp doğruyoruz ( benim tavuk göğsüm donmuş olduğundan açılsın diye 10 dakika haşladım. )
Akabinde geniş bir tavaya aktarıp kavuruyoruz.
Kızaran patatesleri altına havlu kağıt serdiğimiz orta uzunluk bor cama alıyoruz.
Tavuklarımızın dışı kızarmaya başlayınca içine soğanımızı ,biberimizi ,sarımsağımızı koyup soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Patatesler yağını havlu kağıda geçirince havlu kağıdı bor camdan çıkarıp patatesleri bor cama yayıyoruz.
Fırınımızı 180 dereceye getirip çalıştırıyoruz ( evvelden ısıtılmış fırın koşul ! ).
İyicene kavrulan soğanlardan sonra tavuğumuza kremamızı salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıp kapağını 5 dakika kapatıyoruz.
İyicene özleşen tavuklarımızı patateslerimizin üzerine döküyoruz.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştirip çeri domateslerini 2 ye bölüp süslüyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz ve üstündeki domatesler pişene kadar fırında tutuyoruz ( yaklaşık 10 – 15 dakika )
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet büyük uzunluk patates
500 gram tavuk göğsü
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı kapya biber
5 -6 adet çeri domatesi
1 adet krema
2 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
Kaşar peyniri
Göz kararı tuz
Toz biber
Nane
Kekik
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri küçük olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz, tavsiyem zeytin yağında kızartmanız lakin sıvı yağda da olur patatesleri kızartıyoruz.
Tavuk göğsünü küçük olmayacak halde küp küp doğruyoruz ( benim tavuk göğsüm donmuş olduğundan açılsın diye 10 dakika haşladım. )
Akabinde geniş bir tavaya aktarıp kavuruyoruz.
Kızaran patatesleri altına havlu kağıt serdiğimiz orta uzunluk bor cama alıyoruz.
Tavuklarımızın dışı kızarmaya başlayınca içine soğanımızı ,biberimizi ,sarımsağımızı koyup soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Patatesler yağını havlu kağıda geçirince havlu kağıdı bor camdan çıkarıp patatesleri bor cama yayıyoruz.
Fırınımızı 180 dereceye getirip çalıştırıyoruz ( evvelden ısıtılmış fırın koşul ! ).
İyicene kavrulan soğanlardan sonra tavuğumuza kremamızı salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıp kapağını 5 dakika kapatıyoruz.
İyicene özleşen tavuklarımızı patateslerimizin üzerine döküyoruz.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştirip çeri domateslerini 2 ye bölüp süslüyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz ve üstündeki domatesler pişene kadar fırında tutuyoruz ( yaklaşık 10 – 15 dakika )
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı