Fırında Patatesli Tavuk Goğsu Tarifi İcin Malzemeler
*700 gr bonfile tavuk goğsu
*34 adet orta boy patates
*4 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı biber salcası
*34 adet sivri biber
*1 buyuk kuru soğan
*1 buyuk diş sarımsak
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
*Kekik (isteğe bağlı)
*Tuz
Fırında Patatesli Tavuk Goğsu Tarifi Yapılışı Hayırlı gunler arkadaşlar
Bugun sizlerle pratik bir yemek paylaşacağım
Yemeğin yapımında domates salcası kullanmadım Zira icinde domates var Biber salcası var Biber salcası hem yemeye renk verip, icinde pul pul guzel gorunuyor Hem de ayrı bir lezzet katıyor Ayrıca domates salcası kullanmaya gerek yok Tavuk kavurma işleminden sonra bir su bardağı su ilave ediyoruz Su ile birlikte cok az bir sure pişirip altını kapatıyoruz Suyunu cekmeden alalım cunku fırında da beklerken suyu cekmesi icin payı olsun tam denk geliyor inanın cok lezzetli oluyor Denemenizi mutlaka tavsiye ederim Şimdi gecelim tarifimize
1
*Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz
*Tavaya cok az sıvı yağ ve tavuk etini koyup kavuruyoruz
*Suyunu cektikten sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz
*Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş kup kup doğranmış domatesleri ve bir yemek kaşığı biber salcası ekliyoruz
*Domates ve biber salcası da kavrulduktan sonra pul biber, karabiber, kekik, tuz, ilave edip karıştırıyoruz
*Sonra bir su bardağı su ilave ediyoruz
*Beş dakika kadar pişiriyoruz
*Diğer tarafta patatesleri kup kup doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz
*Patatesleri fırın kabımıza yerleştiriyoruz
*Uzerine de hazırladığımız tavuk etini karıştırmadan duzgun bir şekilde yerleştiriyoruz
*Uzerine sıvı yağ gezdiriyoruz Domates ve biberler ile susluyoruz
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz Yemeğiniz servise hazır Afiyet olsun
*700 gr bonfile tavuk goğsu
*34 adet orta boy patates
*4 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı biber salcası
*34 adet sivri biber
*1 buyuk kuru soğan
*1 buyuk diş sarımsak
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
*Kekik (isteğe bağlı)
*Tuz
Fırında Patatesli Tavuk Goğsu Tarifi Yapılışı Hayırlı gunler arkadaşlar
Bugun sizlerle pratik bir yemek paylaşacağım
Yemeğin yapımında domates salcası kullanmadım Zira icinde domates var Biber salcası var Biber salcası hem yemeye renk verip, icinde pul pul guzel gorunuyor Hem de ayrı bir lezzet katıyor Ayrıca domates salcası kullanmaya gerek yok Tavuk kavurma işleminden sonra bir su bardağı su ilave ediyoruz Su ile birlikte cok az bir sure pişirip altını kapatıyoruz Suyunu cekmeden alalım cunku fırında da beklerken suyu cekmesi icin payı olsun tam denk geliyor inanın cok lezzetli oluyor Denemenizi mutlaka tavsiye ederim Şimdi gecelim tarifimize
1
*Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz
*Tavaya cok az sıvı yağ ve tavuk etini koyup kavuruyoruz
*Suyunu cektikten sonra soğan ve biberleri ilave ediyoruz
*Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra kabuğu soyulmuş kup kup doğranmış domatesleri ve bir yemek kaşığı biber salcası ekliyoruz
*Domates ve biber salcası da kavrulduktan sonra pul biber, karabiber, kekik, tuz, ilave edip karıştırıyoruz
*Sonra bir su bardağı su ilave ediyoruz
*Beş dakika kadar pişiriyoruz
*Diğer tarafta patatesleri kup kup doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz
*Patatesleri fırın kabımıza yerleştiriyoruz
*Uzerine de hazırladığımız tavuk etini karıştırmadan duzgun bir şekilde yerleştiriyoruz
*Uzerine sıvı yağ gezdiriyoruz Domates ve biberler ile susluyoruz
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz Yemeğiniz servise hazır Afiyet olsun