Son konular

Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi İçin Malzemeler
150 gram kıyma
2 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı sıcak su

Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup eşit şekilde dolma biber boyutunda kesip tuzlu suya bırakıp 5 dakika bekletiyoruz.
Fırını 200 dereceye açalım. Patlıcanları kurulayıp her tarafına sıvı yağ sürelim. Yağlanmış borcama dizip fırına verelim 15 dakika pişirelim.
Bir taraftan tavaya sıvı yağ alalım üzerine kıyma ekleyip kavuralım ve ince doğranmış soğan ve sarımsak ekleyelim soğanlar iyice ölene kadar pişirip ince doğranmış yeşil biber salça ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurup ocaktan alalım.
Fırında ki patlıcanı alıp içlerini çatalla ezip açalım kıymalı harcı doldurup üzerini domatesle kapatalım.
Son olarak sosu hazırlayıp patlıcanların üzerlerine dökelim ve tekrar fırına verip 20 dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır afiyet olsun
Not: Patlıcanların pişmesini çatalla batırıp kontrol edebilirsiniz. Eğer ki patlıcanlar çatal batma derecesinde yumuşamış ise pişmiş demektir.

Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Saksı Kebabı Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk bostan patlıcanı Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ 1 kilo tavuk göğsü 1 adet kurusoğan 3 diş sarımsak 3 adet yeşil biber 2 adet domates Tuz, pulbiber, karabiber Yarım yemek kaşığı salça Üzeri için; Yarım yemek kaşığı salça 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Saksı Kebabı (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 500gr dana eti 2 adet kuru soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tuz Bir tutam maydanoz ve nane 3 yemek kaşığı sıvı yağı 3 adet patlıcan Kızartmak için; Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 6 adet topan patlıcan 500 gram dana kuşbaşı 3 yeşil biber 1 kırmızı biber 4 domates 2 yemek kaşığı domates salçası 1 soğan 1 diş sarımsak Kızartmak için yağ Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Saksı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan 2 adet patates (isteğe bağlı) 400 gram kıyma 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 2 tane yumurta 3-4 kaşık galeta unu Tuz Karabiber Pul biber Kimyon Kırmızı toz biber Sos için; 2 yemek kaşığı salça 1 buçuk su bardağı sıcak su Kekik Tuz Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Saksı Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1 adet soğan 2 adet bostan patlıcan 500 gram kuşbaşı et 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber Üzeri İçin; 1 tutam maydanoz Saksı Kebabı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Soğanları ince ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt