Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi İçin Malzemeler
150 gram kıyma
2 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı sıcak su
Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup eşit şekilde dolma biber boyutunda kesip tuzlu suya bırakıp 5 dakika bekletiyoruz.
Fırını 200 dereceye açalım. Patlıcanları kurulayıp her tarafına sıvı yağ sürelim. Yağlanmış borcama dizip fırına verelim 15 dakika pişirelim.
Bir taraftan tavaya sıvı yağ alalım üzerine kıyma ekleyip kavuralım ve ince doğranmış soğan ve sarımsak ekleyelim soğanlar iyice ölene kadar pişirip ince doğranmış yeşil biber salça ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurup ocaktan alalım.
Fırında ki patlıcanı alıp içlerini çatalla ezip açalım kıymalı harcı doldurup üzerini domatesle kapatalım.
Son olarak sosu hazırlayıp patlıcanların üzerlerine dökelim ve tekrar fırına verip 20 dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır afiyet olsun
Not: Patlıcanların pişmesini çatalla batırıp kontrol edebilirsiniz. Eğer ki patlıcanlar çatal batma derecesinde yumuşamış ise pişmiş demektir.
Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram kıyma
2 adet patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kimyon
Karabiber
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
Kırmızı toz biber
Tuz
1 su bardağı sıcak su
Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup eşit şekilde dolma biber boyutunda kesip tuzlu suya bırakıp 5 dakika bekletiyoruz.
Fırını 200 dereceye açalım. Patlıcanları kurulayıp her tarafına sıvı yağ sürelim. Yağlanmış borcama dizip fırına verelim 15 dakika pişirelim.
Bir taraftan tavaya sıvı yağ alalım üzerine kıyma ekleyip kavuralım ve ince doğranmış soğan ve sarımsak ekleyelim soğanlar iyice ölene kadar pişirip ince doğranmış yeşil biber salça ve baharatları ekleyip 5 dakika kavurup ocaktan alalım.
Fırında ki patlıcanı alıp içlerini çatalla ezip açalım kıymalı harcı doldurup üzerini domatesle kapatalım.
Son olarak sosu hazırlayıp patlıcanların üzerlerine dökelim ve tekrar fırına verip 20 dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır afiyet olsun
Not: Patlıcanların pişmesini çatalla batırıp kontrol edebilirsiniz. Eğer ki patlıcanlar çatal batma derecesinde yumuşamış ise pişmiş demektir.
Fırında Patlıcan Saksı Kebabı (Kızartma Yok) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı