Son konular

Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
2-3 karanfil
3 adet limon tuzu ( kabakların pişerken ezilmemesini böylelikle dışı hafif kıtır olmasını sağlıyor)
Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi
Üzeri için;
Tatlının kalan şerbeti
Tahin
Ceviz yada fındık

Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dilimlenmiş bal kabaklarını 1yada 2 gün önceden şekere yatırıp sulanmasını bekleyin. Ben 2 gün beklettim çünkü daha fazla bekletince kabak şekeri iyice çektiği için dahada lezzetleniyor sizde deneyin farkı hissedeceksiniz.
Birkaç saat bekletilen kabaktan lezzet alamazsınız sıradan bi tatlı yenmiş oluyor.
Daha sonra bekletilen kabakları tencereye kaşıkla dizip sonra dibinde biriken suyu da üzerine ekleyip üstüne pekmezi ve karanfil koyup 20 dakika boyunca tencerenin kapağını yarım açık şekilde hafif harlı pişmeye bırakalım.
10 dakika sonrada limon tuzunu ekleyelim.
Pişen kabakları ocaktan alıp fırın tepsisine kaşıkla dikkatli bir şekilde çok ezmeden dizelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü bi şekilde pişirelim. Benim firında 30 dakikada pişti. Siz kendi fırınınızın pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
Pişen kabak tatlısını servis tabağına alırken bi yandan tatlının dibinde biriken şerbetiyle tahini karıştırıp kabak tatlının üzerine gezdirip ceviz yada fındık serpip afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırınsız Pekmezli Kabak Tatlısı (Düdüklü Tencerede Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı 1-1,5 su bardağı toz şeker ( ilk deneyenler 1,5 su bardağı şekerle denesin) 2 adet karanfil Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi Üzeri için karışım; Tatlının kalan şerbeti Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kabak Tatlısı (Sadece Fırında Pişti) Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş bal kabağı 2 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı su Üzerini süslemek için; Tahin Ceviz, fındık, antep fıstığı tozu vb Tatlının dibinde kalan az miktarda şerbeti, Hazırlanış Öncelikle yıkanmış ve doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Bal Kabağı Tatlısı (Şekerde Bekletmeden) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg bal kabağı 1,5 su bardağı şeker Yarım çay bardağı içme suyu 1-2 yemek kaşığı pekmez 1 adet seylon çubuk tarçın 3-4 adet karanfil Servis için ; Kaymak Ceviz Tatlının şerbeti Bal Kabağı Tatlısı (Şekerde Bekletmeden) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo kabak ( soyulmuş doğranmış hali ile) 4,5- 5 su bardağı şeker ( damak tadınıza göre çoğaltıp azalta bilirsiniz) 1 küçük kahve fincanı üzüm pekmezi Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilo kabak 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı pekmez (isteğe bağlı) Üzeri için: Ceviz Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabağın kabuğunu soyup ince ince dilimliyoruz. Tencereye alıp üzerine toz şeker döküyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt