SoruCevap
Yeni Üye
Fırında Pratik Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
2 büyük uzunluk patates
2 büyük uzunluk kabak
2 büyük uzunluk havuç
2 pırasa (İnce olanlardan)
3-4 kısım yeşil soğan
1 bağ dere otu
Yarım bağ maydanoz
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı mısır unu
3-4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Fırında Pratik Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bütün malzemeyi hazır duruma getirirsek işimiz daha kolay olur, kabuğu soyulacakları, ayıklanacakları hazırlayıp, yıkıyoruz.
Patates, havuç ve kabağı, rendeliyoruz.
Pırasa, soğan ve yeşillikleri ince ince doğuyoruz (Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz).
Hepsini bir kaba alıp un hariç öteki bütün malzemeyi katıyoruz.
Undan evvel 2 kaşık katıp elimizle yoğuruyoruz (Ele hafif yapışan çok katı olmayan bir karışım olacak).
Karışım istenen kıvama gelmediyse biraz daha un katıp yoğurmaya devam ediyoruz.
Kaşıkla kolay dökeceğimiz bir kıvama gelene kadar un katmaya devam ediyoruz (Ancak hamur çok cıvık olursa kolay kopar, çok katı olursa da içi hamur kalır)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini hafif yağlıyoruz ve karışımı kaşıkla yakın aralıklarda köfte üzere diziyoruz.
En son karışımın üzerine de fırça yardımıyla hafif yağ sürüp 200 derece turbo modunda pişiriyoruz.
Ben yanına tekrar fırında patates ve soğan dilimlerini 2 yemek kaşığı yağ ve baharatlar ile harmanlayıp fırında kızarttım ve sarımsaklı yoğur ile servis yaptım. afiyet olsun.
Fırında Pratik Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 büyük uzunluk patates
2 büyük uzunluk kabak
2 büyük uzunluk havuç
2 pırasa (İnce olanlardan)
3-4 kısım yeşil soğan
1 bağ dere otu
Yarım bağ maydanoz
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı mısır unu
3-4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Fırında Pratik Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bütün malzemeyi hazır duruma getirirsek işimiz daha kolay olur, kabuğu soyulacakları, ayıklanacakları hazırlayıp, yıkıyoruz.
Patates, havuç ve kabağı, rendeliyoruz.
Pırasa, soğan ve yeşillikleri ince ince doğuyoruz (Dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz).
Hepsini bir kaba alıp un hariç öteki bütün malzemeyi katıyoruz.
Undan evvel 2 kaşık katıp elimizle yoğuruyoruz (Ele hafif yapışan çok katı olmayan bir karışım olacak).
Karışım istenen kıvama gelmediyse biraz daha un katıp yoğurmaya devam ediyoruz.
Kaşıkla kolay dökeceğimiz bir kıvama gelene kadar un katmaya devam ediyoruz (Ancak hamur çok cıvık olursa kolay kopar, çok katı olursa da içi hamur kalır)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini hafif yağlıyoruz ve karışımı kaşıkla yakın aralıklarda köfte üzere diziyoruz.
En son karışımın üzerine de fırça yardımıyla hafif yağ sürüp 200 derece turbo modunda pişiriyoruz.
Ben yanına tekrar fırında patates ve soğan dilimlerini 2 yemek kaşığı yağ ve baharatlar ile harmanlayıp fırında kızarttım ve sarımsaklı yoğur ile servis yaptım. afiyet olsun.
Fırında Pratik Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı